21 °C Budapest

Retro kókusztekercs recept és kókusztekercs torta: kóstoltad már?

2020. december 6. 18:58

A legegyszerűbb kókusztekercs recept: retro kókusztekercs és kókusztekercs torta ugyanabból az alapanyagból. Mutatjuk, hogyan készül a kokusztekercs, mire figyelj oda!

A kókusztekercs az egyik legkönnyebb és lefinomabb téli harapnivaló, ami bármilyen ünnepi alkalomhoz illik. Készüljön a retro kókusztekercs a karácsonyi családi összejövetelre, vagy a szilveszteri bulira, mindenki imádni fogja. Cikkünkben mutatjuk, hogyan készül a kókusztekercs, mik a kókusztekercs recept alapanyagai és hogyan készíthető ugyanezekből a hozzávalókból mennyei kókusztekercs torta!

Retro kókusztekercs

A kókusztekercs tészta hozzávalói

  • 450 g darált keksz
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 150 g porcukor
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 2 dl tej
  • 200 g vaj

A kókusztekercs krém hozzávalói

  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék

A kókusztekercs szórása

  • kókuszreszelék

A kókusztekercs recept elkészítése

  • 1. A kókusztekercs elkészítése rendkívül egyszerű: olvasszuk fel egy lábasban a vajat, majd keverjük hozzá a kokusztekercs tészta összes felsorolt alapanyagát. Kézzel gyúrjuk össze alaposan, homogén masszává; ha túl lágynak tartjuk, adjunk hozzá még egy kis darált kekszet; ha túl morzsás, tejjel puhítsuk.
  • 2. A kókusztekercs krémhez robotgép segítségével verjük habosra a vajat, majd dolgozzuk hozzá a porcukrot és a kókuszreszeléket is.
  • 3. Felezzük el a kókusztekercs tésztáját (két rúd lesz), majd sütőpapíron mindkét adagot nyújtsuk ki egyforma, maximum fél cm vastagságú, négyzet alakú lappá. Kenjük meg a kókusztekercs lapokat a krémmel, majd mindkettőt tekerjük fel.
  • 4. Forgassuk a kókusztekercs rudakat kókuszreszelékbe, majd pihentessük a hűtőben 1 órán át. Tálaláshoz távolítsuk el a kókusztekercs végeit, majd szeleteljük kb. 1 cm vastagságúra.

Kókusztekercs torta

A kókusztekercs torta elkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a rúdé: gyúrjuk össze a fent leírt retro kókusztekercs tésztát és keverjük ki hozzá a kókuszos krémet, majd nyújtsuk ki az egész kókusztekercs tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Tortaforma vagy tányér segítségével szaggassunk ki belőle 3-4 egyforma korongot (ha nem jön ki a lépés, a maradék tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk újra). Ezeket a torta korongokat egyszerűen kenjük meg a kókusztekercs krémjével, helyezzük egymásra és kész is a kókusztekercs torta. Dekoráljuk tetszőlegesen a maradék krémmel. Tálalás előtt hűtsük le, majd szeleteljük cikkekre, bármelyik másik tortához hasonlóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm