Itt a méregmentes pókriasztó: fillérekből megvan, garantált a hatás

2020. szeptember 12. 13:04

Ahogy hűlnek az esték, a különféle rovarok szép lassan elkezdenek melegebb helyekre húzódni, például a lakásainkba. A pókok sincsenek ezzel másképp, ilyenkor ősszel szoktak befészkelni az othhonok különböző szegleteibe. Bár csak a légynek ártanak, sokan mégis irtóznak tőlük, és próbálkoznak mindenféle vegyszerrel megszabadulni tőlük. Ám a kemény rovarirtók egyrészt nem túl környezetbarátak, másfelől az egészsgünknek se tesz jót, ha ilyen kemikáliákat lélegzünk be. Alább mutatunk pár méregmentes pókriasztót, ami szinte minden háztartásban megtalálható!

Naptár tekintetében már igencsak benne vagyunk az őszben, a poloskák mellett több más állat is a lakásokban keres menedéket a hűvösebb esték elől. Például a pókok is előszeretettel költöznek be, amivel alapjáraton nincs is semmi baj, de sokan tartanak tőlük, vagy egyenesen rettegnek. Kellemetlen időszak ez nekik, de szerencsére van megoldás: összeszedtünk pár trükköt, amelyekkel kiűzheted a nyolclábúakat!

A levendula és a cédrus segít!

Tegyél néhány cédrusforgáccsal, vagy levendulával teli zacsót oda, ahol a leggyakrabban pókokat látsz! Ahogy a molyok, úgy a pókok sem szeretik az illatát, és továbbállnak. Hasonlóan hatékony lehet, ha diót raksz a sarokba, az ablakpárkányra, ahol legtöbbször pókkal találkozol: a héjban található kemikáliák ugyanis mérgezőek a pókok számára, ezért nagy ívben elkerülik. Hasonlóképp utálják az almát is, csak ugye azt időnként cserélni kell, ellenben a dióval.

Így készíts méregmentes pókriasztót

Sokan már keményebb fegyvereket is bevetnek a pókok ellen, és flakonszám fújják ki a rovarirtót. Ez azon felül, hogy nem túl környezetbarát, még az egészségünknek sem tesz túl jót. Ehelyett érdemesebb egy házi, méregmentes riasztót készíteni! A recept nem túl bonyolult: egy spricniben keverj össze két bögre vizet másfél teáskanál citrusos illőolajjal, és azt fújd ki az érintett területeken.

A pókok a lábukon lévő érzékeszerveiken "ízlelik" meg a világot, a citrusfélék ízét pedig különösképpen utálják. A fenti keveréket bárhová kifújhatod, legyen az egy sarok, a szekrény, vagy a ruhák. Garantáltan nem fog arrajárni egy nyolclábú sem.

A porszívó is megoldás

A szakértők szerint, ha már beköltöztek a pókok, érdemes alaposan átporszívózni az egész lakást, beleértve a plafonnál a sarkokat is. Előtte érdemes pókálótlanítani, majd ha végeztél, akkor a porzsákot dobd ki, hogy ne tudjanak kimászni a felszívott pókok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fény is vonzza a nyolclábúakat, úgyhogy érdemes csak akkor égetni a kültéri világítást, ha nagyon szükséges - ajánlatos az izzókat sárgafényűre cserélni. Ha nem akarod, hogy pókok költözzenek be a házba, akkor minden lehetséges búvóhelyet szüntess meg a bejárat környékéről: vonzzák őket a meleg, száraz helyek, mint például a tűzifarakás, vagy a levélhalom - ezeket érdemes távol tartani a háztól.

Emellett fontos, hogy a nyílászárók jól legyenek szigetelve! Ha nem akarsz a télen pókkal találkozni, akkor érdemes mielőbb átnézni az összes ajtót, ablakot, nincsenek-e kisebb rések, ahol be tudnak jönni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem