Újraindulnak az ellenőrzések a fővárosban: légy résen, súlyos bírságot kaphatsz!

Újraindulnak az ellenőrzések a fővárosban: légy résen, súlyos bírságot kaphatsz!

MTI
2020. június 25. 15:30

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten - közölte a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) csütörtökön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlemény szerint a fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már júniusban megkezdték. A fővárosi ingatlantulajdonosok egészségének védelméért a Főkétüsz Kft. március 17-től szüneteltette a kémények ellenőrzését.

A három és fél hónapos szünet miatt a kötelező kéményellenőrzések menetrendjét áttervezték. Az év második felében a Főkétüsz Kft. ütemezetten értesíti majd az ellenőrzéssel érintett ingatlanokban lakókat. A kéményellenőrzések újraindításával együtt a személyes ügyfélszolgálat működése is a veszélyhelyzet előtti, szokásos rendre áll vissza - tudatták.

A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a társasházi ingatlanban lakó ügyfeleknek a kéményseprő által meghirdetett két időpont valamelyikében biztosítaniuk kell az ingatlanba történő bejutást, és az ellenőrzés teljes körű elvégzésének lehetőségét. Amennyiben ez nem történik meg, úgy az ügyfélnek kell kezdeményezni az elmaradt ellenőrzés pótlását. Az ellenőrzés pótlása már minden esetben díjfizetési kötelezettséggel jár. Amennyiben a kéményellenőrzésre kötelezett ügyfél nem rendeli meg az ellenőrzést, vagy a megrendelt ellenőrzést a kéményseprő önhibáján kívül nem tudja elvégezni, úgy azt a jogszabályi előírások szerint jelentenie kell a tűzvédelmi hatóság (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság) felé, aki kötelezi az ingatlan tulajdonosát az ellenőrzés elvégeztetésére, illetve bírságot is kiróhat

 - áll a Fékétüsz honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?