21 °C Budapest
Áremeléssel indul a fűtési szezon: rengeteg magyart érint

Áremeléssel indul a fűtési szezon: rengeteg magyart érint

2019. szeptember 9. 08:15

Hamarosan kezdetét veszi a fűtési szezon, így a szemfülesek már azt keresik, merre kapható a legolcsóbban tűzifa. Nincs ugyanakkor könnyű dolga a családoknak, az idei évben is drágult ugyanis a tűzre való - írja a HelloVidék.

A portál körképe szerint szeptemberben már javában keresgélnek azok, akik fával fűtenek, sőt azok is, akik csak rásegítés céljából vásárolnak tűzifát a gáz fűtés mellé. A KSH adataiból jól látszik, hogy folyamatos a tűzifa árának emelkedése. Míg 2018 januárjában 3600 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát, addig az év végére már 3890 Ft/100kg áron lehetett hozzájutni. Ebben az évben pedig még tovább emelkedtek az árak: míg januárban 3900 Ft/100kg-ért vásárolhattunk tüzelőt, addig júliusban ez az összeg 60 forinttal emelkedett. Ekkor már átlagosan 3960 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát.

Az erdészeteknél elérhető árak alapján köbméterenként 20-30 ezer forint között mozognak jelenleg a tűzifaárak. Az eddigi adatok szerint a Bakonyerdő Zrt. adja a legjobb áron a tűzifát, míg a legdrágábbnak a NEFAG - Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kínálata mutatkozott. A kettő között elhelyezkedő erdészetek között viszont csak néhány ezer forint eltérés látszik. Kíváncsi vagy, melyik erdészetnél lehet a legolcsóbban hozzájutni a tűzifához? Kattints ide az idei árakért!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?