5 °C Budapest

Ilyen a pénzügyi nevelés a dúsgazdag Luxus Tünde családjában

2019. szeptember 7. 16:02

Magyarország egyik leggazdagabb családjának, Polgárék életébe pillanthatunk bele rendszeresen a legnagyobb videómegosztón. A legutóbbi részből az is kiderült, hogy még a multimilliomosok csemetéje sem úszhatja meg a pénzügyi nevelést: neki sem jár minden ingyen.

Hét hónapja indult útjára Polgár net, azaz Polgát család videoblogja, melyben időről időre betekinthetünk az igazi gazdagok életébe. A Feleségek luxuskivitelben sztárja, Polgár Tünde megmutatta már magyarországi és amerikai konyháját, gardróbját, és egy egész stáb utazik velük a nyaralásra is, nehogy bármiről is lemaradjanak a rajongók.

A sorozat legfrissebb epizódjában a család Sanghajban nyaral, de fiúk, Dani csak később csatlakozik hozzájuk, méghozzá ezúttal életében először repül egyedül. Mivel a család rendszerint business osztályon utazik, Dani is hozzá van szokva a luxushoz, ám a szülei most felajánlották neki:  

ha a turista osztályon repül, akkor megkapja a két jegy közti különbséget költőpénznek.

Ez 1000 dollárt jelent, mai árfolyamon 298 ezer forintot. Dani kiváló üzleti érzékkel a pénzt választotta, aminek az édesapja kifejezetten örült.

Pénzügyi nevelés

A magyar lakosság kétharmada úgy látja, hogy a gyermek pénzügyi nevelése főként a szülők felelőssége, és tisztában vannak a korai pénzügyi nevelés jelentőségével is. Elsősorban azt tartják fontosnak, hogy megtanulják a gyerekek a pénz értékét, a beosztást és megtakarítás fogalmát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A zsebpénznél fontos, hogy rendszeres legyen, összegben és időtávban is. A kicsiknél még a heti rendszeresség az ajánlott, mert ezt az időtávot jobban átlátja, kezelhetőbb számára. Felső tagozat elején, már áttérhetünk a havi zsebpénzre  

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Himmer Csilla, pénzpedagógus, pénzügyi coach.

Zseb vs. költőpénz

Sok szülő nem ad rendszeresen zsebpénz a gyermeknek: mindent ő vásárol meg, amire a gyermeknek szüksége van, vagy csak bizonyos alkalmakkor ad. Ez viszont azt jelenti, hogyha a gyermeknek szüksége van bármire, a szülőhöz kell folyamodnia pénzért, és nem hoz saját döntéseket sem, hanem mindig ott van a szülői kontroll. Ez kisgyermekek esetén nem is jelent feltétlenül problémát, de a nagyobbakat már lehet a zsebpénzzel arra ösztönözni, hogy döntsenek felelősen.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?