Nőnek az óradíjak, további áremelkedés jön az építőiparban

Nőnek az óradíjak, további áremelkedés jön az építőiparban

2018. november 27. 10:01

Megjelent az építőipari rezsióradíjról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. E szerint az építőipari rezsióradíj 2018-ban legalább 3300 forint, az összeg általános forgalmi adó nélkül értendő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Felújítanál, építkeznél? Ehhez finanszírozást is keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A korábbi, vagyis a 2017-es évre vonatkozó, miniális építőipari rezsióradíj 2870 forint volt. A mostani növekedéssel ez 3300 forintra változik, a korábbi összeg pedig érvényét veszti - írja a Hvg.

Hogy mi is a rezsióradíj? A vállalkozó kivitelező vagy az alvállalkozó kivitelező szakági építési-szerelési termelő tevékenységének elvégzéséhez szükséges, egy aktív munkaórára vetített - a kivitelező tényköltségei alapján számított vagy tervezett - összes költsége. Vagyis ha ez az összeg nő, az azt jelenti, hogy nő a munkaerő minimális költsége az építőiparban, vagyis az építőiparban újabb áremelkedés jön.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06