15 °C Budapest
Kiderült: szörnyű nyomorban élt a Sztárban sztár énekese

Kiderült: szörnyű nyomorban élt a Sztárban sztár énekese

2018. október 21. 14:50

Burai Krisztiánt az internet tette igazi sztárrá: több millióan látták a klipjeit a különböző videómegosztókon. Azt azonban kevesen tudják róla, honnan, milyen nyomorúságos körülmények közül is érkezett.

"A szegénynegyedben születtem, de pár év múlva a szüleimnek hála el tudtunk onnan költözni. Mind a ketten dolgoztak, így meg tudtak adni nekünk mindent" - nyilatkozta az énekes a Blikknek.

A története azonban más irányt vett, a szülei egyre többet veszekedtek, édesapja pedig inni kezdett. Így amikor Krisztián 7 éves volt, elváltak. A válás után pedig ismét nehéz lett a csonka család élete, édesanyja egyedül próbált eltartani a három fiát. Krisztián a használt ruháit eladta a piacon, az árából pedig Michael Jackson kazettát vásárolt, hiszen mindig is a zene volt az, ami átsegítette a nehézségeken. 

Karrierje nem indult simán, nagyon sok elutasításban volt része, mielőtt megtalálta a közönségét. Elmondása szerint sokat köszönhet a családjának, akik a nehéz időben mellé álltak, sőt, külföldön élő szerettei is támogatták ekkor anyagilag.

Az alkoholizmus népbetegség

Hazánkban rengeteg család életét teszi tönkre az alkohol, és anyagilag is nyomorba taszítja őket. A Health at a Glance 2017 jelentésből kiderült, hogy Magyarország a nagyivók közé tartozik: egy átlagos OECD-lakos ugyanis évente átlagosan 9 liternyi tömény alkoholt fogyaszt el (ez a jelentés szerint 96 üveg bornak felel meg). A magyarok viszont közel 11 litert isznak meg fejenként évente. Azért közel sem nálunk a legrosszabb a helyzet, Litvániában átlagosan 15,2, Belgiumban 12,6, Ausztriában pedig 12,3 liter tömény szeszt fogyasztanak fejenként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban Zacher Gábor is többször nyilatkozott arról, hogy mekkora problémát jelent az alkoholizmus ma Magyarországon. Az alkoholbetegek száma becslések szerint nagyjából 800 ezer fő. Jelenleg az országban egyébként 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma, és évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt, így gyakorlatilag minden magyar család érintett.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08