5 °C Budapest
Önéletrajz, személyi, fizetési igazolás: pályázni kell a pesti albérletekért

Önéletrajz, személyi, fizetési igazolás: pályázni kell a pesti albérletekért

2018. április 16. 18:03

Egy a Marczibányi Téri Művelődési Központhoz közeli lakás tulajdonosa rövid önéletrajzot ("az teljesen jó lesz, amit a munkaügyi pályázatokhoz szokott beadni"), személyi igazolványt és fizetési dokumentumot is bekért a jelentkezőktől - szúrta ki a Zoom.hu.

A portál által talált lakáshirdetésben a főbérlő rövid önéletrajzot, szmélyi igazolványt és fizetési igazolást is kért a lakást megnézni vágyó érdeklődőktől. Aki a személyes iratait nem szívesen mutogatná vadidegeneknek, az inkább ne is próbálkozzon - adták az érdeklődők tudtára.

Ez egyébként Nyugat-Európában már bevett szokás: mivel az ottani adóhatóságok szigorúan veszik a lakáskiadásokat, a piaci szereplők mindent lepapíroznak a kiadásokra vonatkozóan. Így aztán nemcsak a fenti dokumentumokat kérik el a bérlőktől, hanem a munkaszerződését, adóbevallását, előző főbérlőtől igazolást vagy éppen bankszámlakivonatot is.

Ugyanakkor ez a pályáztatási megoldás még egyáltalán nem általános a budapesti albérletek esetében - mondta a Zoom.hu-nak Balogh László, az Ingatlan.com portál vezető gazdasági szakértője, hozzátéve, ez két esetben fordulhat elő itthon: ha olcsó a bérleti díj és sok a jelentkező, vagy ha értékes ingatlanról van szó, s a kiadó így szeretné csökkenten a kockázatait.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?