16 °C Budapest

Megrohanták az áruházakat: ezért állnak most sorban azok, akinek kertes házuk van

2018. április 7. 17:35

Manapság már a kert és a kerti bútorok is lehetnek "okosak". Távirányítóval különféle színűvé varázsolható kerti kanapék és a különféle ledes bútorok tartoznak a legújabb őrületek közé. De kényelmes és környezetbarát bútorokkal, rengeteg párnával a nappali szoba hangulata megelevenedhet a szabadban is.

Rendkívüli hangulatot tud varázsolni, ha a kertben vagy a teraszon ledes bútorokat helyezünk el. Színváltósak, így kerti partikhoz, baráti összejövetelekhez, bulikhoz ideálisak. A bútorok színét és fény intenzitását a hangulathoz igazodva távirányítóval lehet változtatni. A fény egyébként is kiemelt szerepet játszik a kertberendezésnél, Boncz Péter, a Praktiker szezonális és kihelyezésekért felelős értékesítési osztályvezetője szerint a szolár lámpák is nagyon jó atmoszférát teremtenek. A kerti bútorok stílusához igazodó szettek közül válogathatunk: a dizájn daraboktól, a minimalista, kopott-rezes és bronzos lámpásokig széles a paletta.

A szakértő szerint érdemes hosszabb távra választani, erre a célra az UV-stabil, kültéren kezelés nélkül is legalább húsz évig kitartó műrattan bútorok a nyerők. Felületüket tartós, speciális, környezetbarát bevonattal kezelték. Egyedül a fagyveszélyre kell figyelni, ezért télre érdemes őket bevinni a teraszról vagy a kertből. Az idei kerti bútor trendek közé tartozik, hogy újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek, ami Magyarországon még újdonságnak számít.

Az idei év slágere a szürke-türkíz, de jó döntés, ha egységes szürke vagy egységes barna, esetleg bézs színű bútort választunk, ezek is dobogós helyezettek az idei kertdivatban. Idén is divatos a különféle anyagok kombinációja: rattan, alumínium, fa. Egyre nagyobb a hangsúly a kiegészítőkön is, amelyekkel otthonos légkört teremthetünk a szabadban. Színes párnákkal nincs unalmas kerti bútor, ezért is érdemes sok kiegészítőben gondolkodni. A trendek szerint tavasztól nemcsak a nappali, a konyha is költözik a kertbe. Az egyre praktikusabb konyhai gépeknek köszönhetően sokszínű fogásokkal kápráztatható el a vendégsereg. Az idei év egyik slágerterméke a kürtőskalácskészítő gép lesz, amellyel bárki könnyen, gyorsan tud édességet tekerni.

Mégis miből?

Egy esetleges beruházás persze kellő megfontoltságot igényel. Így ha valaki hitelt szeretne felvenni azért, hogy kiköltöztesse a nappaliját, vagy a konyháját a szabadba, akkor a Pénzcentrum Kalkulátora nagy segítségére lehet. Egy megfelelően kiválasztott hitelkonstrukció teljes futamidején ugyanis több tízezer forintot is lehet spórolni. Próbakalkulációnkban 300 000 forintos összeget adtunk meg 24 hónapos futamidőre. A Kalkulátorunk eredménye szerint a THM szerinti összehasonlítást a CIB Bank ajánlata nyerte 11,73 százalékkal, amit a K&H és Budapest Bank követett 17,56, illetve 24,90 százalékkal. A próbaszámítás kilistázta még a Providentet is, amely 72 hetes futamidőre 24,89 százalékos THM mutatót mutatott fel. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum Kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem