4 °C Budapest
Így szabadulnának a magyarok a lakásuktól, házuktól: te mit tennél?

Így szabadulnának a magyarok a lakásuktól, házuktól: te mit tennél?

2018. március 1. 19:00

Minden harmadik tulajdonos kizárólagos megbízást adott az ingatlanközvetítőknek lakása értékesítésekor - derült ki egy friss reprezentatív felméréséből. Sokan még mindig ellenérzésekkel gondolnak a szakmára, de hála a biztos hátterű ingatlanirodáknak, egyre nagyobb a feléjük irányuló bizalom.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mai napig rendszeresek az online ingatlanhirdetésekben az "Ingatlanosok kerüljenek!" és ehhez hasonló kérések a tulajdonosok részéről. Idő kell még ahhoz, hogy az ellenérzéseket a pozitív vélekedés váltsa fel, de a tendencia bíztató - írja közleményében az OTP Ingatlanpont.

Az banki hátterű cég és az NRC Marketingkutató felmérése szerint az elmúlt évben a lakáseladók 57 százaléka szakemberhez fordult értékesítési megbízással. A robbanásszerűen megnövekedett kereslet és az ingatlanárak szárnyalása miatt persze sokan gondolhatják azt, hogy szinte órákon belül elkel a lakásuk, nem kell ehhez szakember.

Az ingatlanközvetítő kollégák rendelkeznek azzal a háttérrel, információval, tapasztalattal, amellyel megfelelően tudnak árazni. Rendszeresen találkozunk azonban olyan ügyfelekkel, akik több millió forinttal alá- vagy túlbecsülik lakásuk értékét, amely kedvezőtlenebb vagy jóval hosszadalmasabb adásvételhez vezethet

- mondja dr. Szabó Márta, az OTP Ingatlanpont hálózatirányítási és fejlesztési vezetője.

Visszajelzések azt mutatják, hogy a lakást eladók és -vevők kifejezetten elégedettek az ingatlanközvetítő szakemberek munkájával. A felmérés szerint a kizárólagos megbízást választók közül ötből négyen sikerrel értékesítették ingatlanukat a szakemberek segítségségével. Ugyanez az arány az online ingatlanportálok felhasználói esetében csupán 66 százalék. Az ingatlanok iránti kereslet és a négyzetméterárak növekedése előreláthatóan még évekig eltarthat, ezért a jövőben még nagyobb szerep hárulhat az ingatlanközvetítőkre.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?