7 °C Budapest
5 lakberendezési trend, amire 2018-ban figyelni kell (x)

5 lakberendezési trend, amire 2018-ban figyelni kell (x)

2018. február 8. 10:30

Az idei év különösen izgalmas lesz lakberendezési trendek szempontjából: valószínűleg rengeteg újdonság jelenik meg a magyar lakásokban. Nem mindenkinek van lehetősége az otthon rendszeres megújítására, de szerencsére néhány apró kiegészítő is egészen új hangulatot és stílust kölcsönözhet. A 2018-as év nagy újdonságairól a KIKA bútorláncot kérdeztük, amely februárban ismét hatalmas akciókkal várja a vásárlókat.


A lakberendezési üzletek forgalma jelentősen megnövekedett az utóbbi két-három évben felpörgő lakáspiacnak köszönhetően. Évről évre változnak a trendek, amelyekkel hazánkban is egyre többen igyekeznek lépést tartani. Ha épp építkezésen vagy felújításon gondolkozol, esetleg csak kicsit felfrissítenéd az otthonodat, a KIKA bútorlánc segítségével összeállított listát mindenképp ajánljuk a figyelmedbe.

A visszafogott, hideg színeket idén felváltják az élénk árnyalatok (Forrás: KIKA)

A legfontosabb 2018-as trendek

Éppúgy, mint a ruháknál vagy a kiegészítőknél, a bútorok esetében is évről évre változnak a trendek.

A magyar vásárlók hagyományosan leginkább az árakat figyelik a bútorvásárlásnál, illetve a strapabíró darabokat keresik, de az aktuális bútortrendekkel is egyre többen foglalkoznak. Egyelőre főleg bizonyos rétegek - például a fiatalabb korosztályok - választásainál került előtérbe ez a szempont.

Az idei évben az elmúlt évek visszafogottsága után teljesen új irány következik. a minimalista stílusnak, a hideg színeknek és a távolságtartásnak az alábbi 5 trend veszi át a helyét.

1) Növény- és virágminták mindenhol
A természet mintái a kanapék kárpitozásától elkezdve, az ágyneműhuzatokon és terítőkön át egészen a tapétákig mindenhol ott voltak már tavaly is. A trend folytatódik, nem véletlenül: ezekkel az apró mintákkal friss, kellemes hangulatot adhatunk otthonunknak.

A természet mintái a kiegészítők mellett már a bútorokon is megjelennek (Forrás: KIKA)

2) Élettel teli színek
Azok után, hogy az utóbbi években a semleges, visszafogott színek hódítottak (szürke, bézs), idén az élénk színek kerülnek előtérbe, mint a vörös, a zöld vagy a kék különböző árnyalatai, nem beszélve az év színének megválasztott ultravioláról.

3) Bársony bútorok
2018 több neves lakberendező szerint a bársony nagy visszatérésének az éve lehet - ez az anyag egyszerre sugároz luxust, jómódot, mégis laza életérzést.

4) Képet minden falra

A minimalizmussal járó üres falak ideje lejárt, idén ezen a téren a "minél több, annál jobb“ elv érvényesül - a falakat különböző méretű képek borítják majd, ezzel is otthonosabbá téve az összképet.

5) A természetesség mindenek felett
A növények nemcsak minták formájában jelennek meg - a dísznövények is nagy szerepet kapnak idén. Elhelyezést és színvilágot, formát tekintve is rengeteg a lehetőség, és az sem mindegy, milyen kaspóba, vázába rakjuk a dekorációt.

Divatba jön a bársony, míg a dísznövények és a képek az eddiginél nagyobb szerepet kapnak (Forrás: KIKA)

Miket vegyél februárban?

Az otthon felfrissítése lehetséges néhány egyszerű lépés segítségével, melyek ráadásul nem kerülnek semmibe. Például félévente átvariálhatsz valamit az otthonodban, például megcserélhetsz bútorokat, de néhány kiegészítő lecserélésével (függöny, kanapéhuzat, díszpárna) is egészen új képet kaphatsz. A KIKA februárban remek alkalmat biztosít arra, hogy megújítsd az otthonodat: február 10-11-én minden termékre 13%-os kedvezmény jár .

Most azok is nagyon jól járhatnak, akik még több növényt szeretnének:

  • február 7-től február 20-ig a művirágokra 20%;
  • a beltéri kaspókra 15% kedvezmény jár.

Nemcsak a trendek követése miatt érdemes kihasználni az akciókat: a közelgő Valentin nap is jó alkalom lehet arra, hogy lakáskiegészítőkkel kedveskedj.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. április 12., 17:05