12 °C Budapest
Nyomortelep Budapest határában: így élnek a kerepesi romák

Nyomortelep Budapest határában: így élnek a kerepesi romák

2017. július 31. 10:00

A jellemző budapesti élethez képest hihetetlen körülmények uralkodnak a kerepesi nyomortelepen. A társadalom perifériájára szorult emberek, generációkon átívelő munkanélküliség, drogérintettség és elvágyódás - írja ma reggel a hvg.hu.

A gyerekek egy részét már elvették azoktól a cigányoktól, akik Kerepesen, a Budapest táblától hét kilóméterre élnek. A hvg.hu egy szociális munkás segítségével mutatja be a telepet, aki önmaga sincs könnyű helyzetben: a hatályos jogszabályok alapján nemcsak az a feladata, hogy segítse a családokat, de tőle kell érkeznie annak a jelzésnek is, hogy emeljék ki a gyereket a családjából.

A telepre jellemzőek a befejezetlen, vakolatlan, több generáció által lakott, túlnépesedett épületek. Olyan is van, aki dolgozik, menekülne a telepről, de nincs pénze albérletre, így nem tud sehova sem menni.

Lakunk itt vagy harmincan. Unokák, menyecskék, nagy ágyaink vannak, úgy férünk el. Most vettem egy kis kaját, de amúgy meg enni sincs nagyon mit. Nincs miből. Fél éve nincsen villany, hát kikapcsolták. Ezt írja meg, ezt kellene már felrobbantani, mert itt nem fejlődnek a gyerekek, csak hátrafele. Tíz százalék itt menekülni akar, a kilencven meg itt akar megrohadni, mert nem tudja letenni a drogot

- ad leírást a helyi körülményekről egy idősebb cigány asszony a hvg.hu munkatársának.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?