7 °C Budapest
Csökkentenék a gyermekételek és a pelenkák áfáját

Csökkentenék a gyermekételek és a pelenkák áfáját

2016. december 30. 08:30

Újabb családokat segítő javaslatokat vizsgálnak, ennek során felmerült a gyermekételek és a pelenka áfájának csökkentése is, de a kormány még nem döntött a részletekről - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyermekételek és a pelenkák áfacsökkentési lehetőségét vizsgálják - mondta a lapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára. A politikus hozzátette: bíznak abban, hogy erről a kérdésről legkésőbb tavasszal az Országgyűlés is dönthet. Arról is beszélt, hogy a következő években csaknem százmilliárd forintot költenek óvodai és bölcsődei férőhelybővítésre. 

Rétvári elmondása szerint a béremelések a szociális, oktatási, kulturális és egészségügyi ágazatban is folytatódnak jövőre, és mintegy 400 ezer ember fizetése emelkedik. Utóbbi szektorban az orvosok bére két lépcsőben, 2016-ban és 2017-ben 207 ezer forinttal nő, az ápolóké 65 százalékkal lesz több. Ötszáz fiatal orvossal több lépett be az idén a rezidensi ösztöndíjprogramba az indulási évhez képest, és nagyjából ennyivel kevesebben is kértek engedélyt a külföldi munkavégzéshez.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18