49 tűzeset, 54 műszaki mentés volt tegnap este

MTI
2016. december 25. 11:03

Több lakóház égett le és vált lakhatatlanná, egy ember pedig vélhetően füstmérgezésben vesztette életét. Karácsonyfatűz mostanáig nem sok volt, s az ónos eső miatt sem növekedett számottevően a balesetek száma - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) december 24.-i összesítésében.

Országszerte összesen 49 esetben avatkoztak be tűzeseteknél és 54 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltóegységek. Az eseteket 142 hivatásos, 10 önkormányzati és 14 önkéntes egység kezelte.

  • A Győr-Moson-Sopron megyei Győrladaméren, a Dózsa György utcában álló épületben takaró és szőnyeg gyulladt ki. Mire a tűzoltók kiértek, tűz már nem volt, de a családi ház átvizsgálásakor egy holttestet találtak. Az elsődleges helyszíni vizsgálatok szerint az áldozat halálát füstmérgezés okozta.

KATTINTS! Íme a robbanó karácsonyfa: ettől pillanatok alatt kiég az egész lakás

  • A Pest megyei Kerepesen, a Gyár utcában egy száz négyzetméter alapterületű lakóház teljesen kiégett. A ház lakhatatlanná vált, a benne élő húsz ember nem tudta megoldani saját elszállásolását, ezért elhelyezésükről gondoskodni kellett.
  • Ugyancsak lakhatatlanná vált a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyes közelében egy mintegy száz négyzetméter alapterületű tanyaépület is. Itt öt ember elhelyezéséről kellett gondoskodni. Egy másik Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, Kunszentmártonban is lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Itt az épületből egy embert füstmérgezés miatt menekítettek ki a tűzoltók.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsén, a Kossuth utcában egy épület tetőszerkezete gyulladt ki. Az égő házból mindenki kimenekült. A tűzoltóknak négy vízsugárral sikerült eloltani a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, három embert rokonoknál helyzetek el.
  • Ózdon az Árpád vezér út egyik négyszintes társasházának első emeleti lakásában mintegy két négyzetméternyi felületen égett a műfenyő és környezete. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt elfojtották. Az ingatlanban csak kisebb károk keletkeztek, de a lakásban lévő két ember a szomszédoknál töltötte az éjszakát.
  • A fővárosban, egy óbudai általános iskola épületében az adventi koszorú és különböző berendezési tárgyak gyulladtak ki szombaton kora este. A III. kerületi Váradi utcában található iskolaépület földszintjén keletkezett tüzet a biztonsági személyzet tagjai oltották el, a fővárosi tűzoltók átszellőztették az épületet.

Az OKF összesítésében kitért arra is, hogy karambolok is történtek szenteste napján. Keszthelyen a kora délutáni órákban ütközött össze két személyautó, innen három embert vittek kórházba a mentők. Csongrád megyében a Szentes térségében egy autóbusz csapódott az árokba. A busz sofőrjét súlyos sérüléssel vitték kórházba, de az utasok közül senki sem sérült meg a balesetben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Kiadták a vészjelzést az országra: itt csúsznak durván az utak

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem