Ezt a luxusvillát árulja Gesztesi Károly + fotók

Ezt a luxusvillát árulja Gesztesi Károly + fotók

2016. szeptember 21. 16:03

A piaci átlagár közel duplájáért hirdette meg Budakalászon található családi házát Gesztesi Károly. Az elemző szerint a potenciális vásárlók többsége ennyiért már inkább sajátot épít.

Túl nagy neki, ezért piacra dobta budai agglomerációban található, kétgenerációs családi házát Gesztesi Károly - számoltak be róla minap a bulvárlapok.

Nem kellett sokáig keresgélnünk, az Otthontérkép adatbázisában hamar megtaláltuk a színész budakalászi villáját. A nyolc szobás, elvileg rendkívül energiatakarékos, és újszerű állapotban lévő ingatlan irányára 98 millió forint - derül ki a hirdetésből.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy a közel 100 milliós árcédula nem túlzás-e, illetve könnyen találnak-e majd vevőt Gesztesiék, így az Otthontérkép vezető elemzőjéhez fordultunk.

Ditróy Gergely szerint a környék átlagárához képest igencsak magasnak mondható az ingatlan kínálati négyzetméterára. Mint fogalmazott, "ennél az összegnél a többség, hacsak nem valami kimondottan különleges adottságú (akár elhelyezkedés, akár építészet) ingatlanról van szó, inkább épít sajátot."

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mostanában száguldó lakásárak bár gyűrűznek folyamatosan az agglomeráció felé is, ezt a nagy értékű, nagy alapterületű, egyedi igényekre szabott lakáspiacot még nem érintette olyan erőteljesen. Ám különleges esetekkel mindig lehet találkozni, lehet, hogy valaki meglátja, és beleszeret a budakalászi családi házba, és ki is fizeti a kért összeget

- tette hozzá Ditróy.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07