32 °C Budapest
Ennyit kereshetsz takarítóként Londonban: égnek áll a hajad

Ennyit kereshetsz takarítóként Londonban: égnek áll a hajad

2016. augusztus 23. 15:18

Már Magyarországon is lehet az interneten takarítót rendelni, a bomba üzlet viszont sütőket pucolni Londonban. Egy kandalló alapos megtisztításáért elkérheted a havi magyar átlagfizetést is. Mutatjuk azt is, mennyiért tudod tiszta ablakon át kukkolni a szomszédot.

Utálok takarítani. Érzem persze én is a szükségességét, de elképesztően sokáig tudom húzni nélküle. Annyi a stratégiám, hogy a szerves hulladéktól igyekszem időben megszabadulni, mert ha nincs szerves hulladék sehol, akkor általában nem képződik bűz a takarítatlan lakásban.

Vannak ismerőseim, akik takarítót járatnak magukhoz, vannak, akik mindig maguk takarítanak, de vannak olyanok is, akik a nagyobb takarításokat megcsináltatják mással, a heti rendszerest pedig önmaguk vállalják. Nekik tűnik kézenfekvő megoldásnak az online takarítórendelés, ami Magyarországon is egyre népszerűbb.

A Rendi nevű szolgáltató saját közlése szerint már havi ezer takarítást teljesít. Egy átlagos, 80 négyzetméteres, Budapest belvárosában lévő lakásért 9 750 forintot kérnek, míg egy ugyanekkora, szegedi lakásért 7 750-et. Ezért egyébként egy alapcsomag szolgáltatást kapunk, amibe nagyjából minden beletartozik, amit egy átlagos takarításkor elvégez valaki.

Alapcsomagba foglalt szolgáltatások:

Minden szobában:

Minden hozzáférhető felület portalanítása és tisztítása
Pókhálók eltüntetése
Asztalok, párkányok és szekrényajtók tisztítása
Tükrök tisztítása
Lámpák portalanítása, tisztítása (amennyiben elérhetőek)
Lambéria tisztítása
Szőnyeg porszívózása
Összes emelet porszívózása és felmosása
Szemetes kiürítése

Konyha:

Összes pult és tisztítása
Sütő előlap, főzőlap és szagelszívó tisztítása (amennyiben elérhető)
Mikrohullámú sütő, hűtőszekrény és mosogatógép előlapi tisztítása
Összes szekrény és fiók külső tisztítása
Kis és nagy konyhai berendezések külső tisztítása és portalanítása
Mosogatók és csapok tisztítása

A fürdőszobák:

Zuhanyzó csempék, zuhanyajtók és függönyök tisztítása
Kád, mosdó, bidé tisztítása
WC tisztítása
Összes szekrény és fiók külső tisztítása
Szemetes kiürítése

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hálószoba:

Ágyak áthúzása
Bútorok portalanítása
Tükrök tisztítása

Nappali és egyéb helyiségek:

Bútorok portalanítása (kanapék és székek stb...)
Elektronikus berendezések portalanítása (TV stb...)

Ennél komplexebb dolgokat is kérhetünk, de azok felárasak. Külön lehet megrendelni hűtőtisztítást, mosogatást, sütőpucolást vagy teregetést. A legtöbb extrát megkapjuk 800 forintért, de vannak drágábbak is:

  • Ablaktisztítás az alapcsomagon felül még 1 900 forintba,
  • a felújítás vagy költözés után javasolt nagytakarítás bővítmény pedig 2700 forintba kerül.

Abszolút inkompetensek választhatják, hogy a takarítószereket is az online bérelhető takarító hozza magával, de ez a csomag 5 000 forintba kerül, és a benne foglalt tisztítószerek értéke ennek jelentősen alatta marad.

Londonban mi a helyzet?

Utánajártunk annak is, hogy mi a helyzet Európa trendfővárosában, Londonban. Itt nemcsak, hogy takarítónőt tudunk otthonunkba rendelni, hanem egy cikk szerint új fajta státuszszimbólumnak számít a patyolattiszta lakás. Ennek megfelelően nem elég sima takarítót hívni, specialistára lehet szükségünk és ennek borsos ára is van.

  • 52 ezer forintot fizethetünk azért, hogy valaki helyben zsírtalanítsa a sütőnk összes alkatrészét,
  • 25 ezer forintért lesz újra fehéren ragyogó a hűtőnk,
  • 21 600 forintért gőzöltethetjük ki az alvómatracunkat,
  • 162 ezer forintért pedig a fakandallónkat és környékét varázsolják újra tisztává.
Vannak mindemellett olyan tisztítási munkák is, amit óradíjban vállalnak a specialisták, ilyen a zuhanyzó és környékének vízkőmentesítése és sikálása. Ezzel a munkával óránként 7 200 forintot lehet keresni.

Tanulság mindebben nemcsak az, hogy Londonban drágább a munkaerő, hanem az is, hogy még sokáig megérheti itthoni értelmiségi munka helyett Angliában takarítani - ha kizárólag a bevételi oldalt vesszük figyelembe.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?