10 °C Budapest
Lázár: 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra

Lázár: 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra

2016. június 30. 20:01

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő 56. alkalommal tartotta meg szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját. Ezen a héten a CSOK és Brexit is szóba került.

CSOK számok

Lázár kérdésre válaszolva elmondta, hogy

  • 6400 esetben utalták ki eddig a CSOK-támogatást,
  • 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra,
  • illetve 8 ezer új családi ingatlan építését jelentették be eddig, így az építkezések az év második felétől várhatóan be fognak indulni

Két dolog fontos nekünk kiemelten a Brexit kapcsán

Az Egyesült Királyság és az EU szétválása rendezett keretek között zajlik, ezzel nincsen gondunk. A mi dolgunk hogy a gazdasági és politikai együttműködést megtartsuk Nagy-Britanniával. A kormány meggyőződése, hogy stratégiai szövetségese kell, hogy maradjon Magyarországnak.

A másik fontos szempont, hogy 100-120 ezer (legális) munkavállaló él a szigetországban. Az ő érdekeik védelmében a magyar kormány mindent meg fog tenni. A V4-es együttműködést erősítenünk kell, velük együtt fogjuk támogatni a kint dolgozó munkavállalók érdekeit.

A kormány meggyőződése szerint a brit választók jelentős része az ellenőrizetlen bevándorlás miatt szavazott a kilépésre. A britek elveszítették azon képességüket, hogy megmondják, ki mehet Angliába, ki dolgozhat ott, ez vezetett a kilépők győzelméhez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Lázár szerint ha az EU nem változtat a bevándorlási politikáján, és nem kezeljük ezeket a problémákat, az újabb problémákat szül majd a bent maradó 27 tagország számára is. Lázár szerint illúzió a korlátlan bevándorlás.

Ha a tagországok nem dönthetnek önállóan a bevándorlási kérdésekről, az szét fogja feszíteni az EU jelenlegi kereteit. A magyar népszavazási kísérlet nem Brüsszel ellen van, hanem egy jó példája annak, hogy lehet ezt kommunikálni, illetve megbeszélni az emberekkel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40