27 °C Budapest
Lázár: 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra

Lázár: 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra

2016. június 30. 20:01

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő 56. alkalommal tartotta meg szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját. Ezen a héten a CSOK és Brexit is szóba került.

CSOK számok

Lázár kérdésre válaszolva elmondta, hogy

  • 6400 esetben utalták ki eddig a CSOK-támogatást,
  • 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra,
  • illetve 8 ezer új családi ingatlan építését jelentették be eddig, így az építkezések az év második felétől várhatóan be fognak indulni

Két dolog fontos nekünk kiemelten a Brexit kapcsán

Az Egyesült Királyság és az EU szétválása rendezett keretek között zajlik, ezzel nincsen gondunk. A mi dolgunk hogy a gazdasági és politikai együttműködést megtartsuk Nagy-Britanniával. A kormány meggyőződése, hogy stratégiai szövetségese kell, hogy maradjon Magyarországnak.

A másik fontos szempont, hogy 100-120 ezer (legális) munkavállaló él a szigetországban. Az ő érdekeik védelmében a magyar kormány mindent meg fog tenni. A V4-es együttműködést erősítenünk kell, velük együtt fogjuk támogatni a kint dolgozó munkavállalók érdekeit.

A kormány meggyőződése szerint a brit választók jelentős része az ellenőrizetlen bevándorlás miatt szavazott a kilépésre. A britek elveszítették azon képességüket, hogy megmondják, ki mehet Angliába, ki dolgozhat ott, ez vezetett a kilépők győzelméhez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Lázár szerint ha az EU nem változtat a bevándorlási politikáján, és nem kezeljük ezeket a problémákat, az újabb problémákat szül majd a bent maradó 27 tagország számára is. Lázár szerint illúzió a korlátlan bevándorlás.

Ha a tagországok nem dönthetnek önállóan a bevándorlási kérdésekről, az szét fogja feszíteni az EU jelenlegi kereteit. A magyar népszavazási kísérlet nem Brüsszel ellen van, hanem egy jó példája annak, hogy lehet ezt kommunikálni, illetve megbeszélni az emberekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?