18 °C Budapest
Ennyiért árulja villáját Oszkó Péter: égnek áll a hajad!

Ennyiért árulja villáját Oszkó Péter: égnek áll a hajad!

2016. február 9. 16:31

700 millió forintért árulja villáját Oszkó Péter, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere. Megtaláltuk a hirdetést, less be velünk a luxusingatlanba.

700 millió forintért árulja luxusvilláját Oszkó Péter üzletember, kockázati tőkebefektető, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere. Az eladó ingatlant az Index szúrta ki Oszkó Facebook-oldalán, a Pénzcentrum azonban megtalálta a hivatalos hirdetést is.

A Pénzcentrum az egyik legismertebb luxusingatlanokra specializálódott közvetítő, az Engel&Vöelkers kínálatában (lásd alábbi képünkön) talált rá "a völgy felett lebegő" ingatlan hirdetésére. A hírhedt (korábban azzal vádolták Oszkót, hogy tudatosan megsértette az építési szabályokat, és túlépítette a házat) ingatlan hirdetéséből kiderül, hogy a II. kerületi luxusvilla közel 500 négyzetméteres, és

az igényes építészet nemcsak az épület külső megjelenésében szembetűnő, hanem reprezentatív belső kialakításában, funkcionalitásában és anyaghasználatában is.

Habár mindent figyelembe véve a 700 milliós, vagyis a négyzetméterenként 1,4 milliós árcédula nem feltétlenül meglepő, ugyanakkor Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője szerint a villa így is vitathatatlanul kuriózumnak számít a hazai lakóingatlan-piacon.

Bármennyire is magasnak tűnik a 700 milliós kínálati ár, az ingatlan elhelyezkedését figyelembe véve azonban inkább átlagosnak mondható, vagyis nem ugrik ki a hasonló típusú ingatlanok közül. Gondoljunk csak bele, ezen a környéken még egy üres telek is 100-200 milliós tétel. Az értékesítésre váró villa kínálati ára tehát piaci, arról nem is beszélve, hogy egy esetleges 10-15 százalékos alkuval máris 600 millió alá tornászhatja a szerencsés a vételárat. Persze nem szabad megfeledkezni az illetékről sem, ami plusz 20-30 milliós tétel lesz

- tette hozzá Ditróy Gergely.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


{{EMBED:otthonterkep.hu/embed?q=Budapest&mip=500&mxp=999&s=elado&o=ertekesites2014&lat=47.48099910944523&lng=19.130284999999986&z=11}}

Címlapképünk forrása: facebook.com/peter.oszko.1

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?