0 °C Budapest

Rubint Réka titkos aktfotói: ezért kerülhettek idegen kézbe

2016. január 26. 15:35

Schobert Norbert a Facebook oldalán tette közzé, hogy ellopták okostelefonját, a nyomravezetőnek pedig hatalmas jutalmat kínál. A fitneszgurunak a telefonban lévő pótolhatatlan családi fotók hiányoznak, pedig a képeknek nem veszett volna nyoma, ha használt volna a telefonján felhő alapú szolgáltatást.

A közösségi oldalon keresi Schobert Norbert a saját nappalijából ellopott okostelefonját. A kommentelők persze egyből ismerősökre gyanakodnak. De Norbi is szeretné tudni, hogy ki lehetett a tolvaj, hiszen akárkit nem enged be az otthonába.

A nyomravezetőnek 500 ezer forint jutalmat kínál.

{{EMBED:https://www.facebook.com/update1/posts/967665176616216:0}}

Norbi nem hívta a rendőrséget, abban bízik, hogy a közösségi média a segítségére lesz. Bár a telefon nem volt olcsó, Norbi elmondása szerint a készülék bolti ára 280 ezer forint körül van.

Ez amolyan másodtelefon volt, már nem használtam, azért tartogattam, hogyha hirtelen tönkremegy, a mostani, legyen másik, és persze azért is, mert rengeteg fotó volt benne. Gondolom, most azt kérdezné, hogy pikáns képeket is tároltam-e a mobilon, elárulom, voltak rajta aktképek Rékáról, de nem ez izgat elsősorban, illetve nem ettől vagyok kiakadva. Az a bajom, hogy valószínűleg ismerős az illető, hiszen akárki nem jár a nappaliban.

- nyilatkozta Norbi a Blikknek az esettel kapcsolatban.

Hogyan védekezhetünk?

A Schobert Norbival történt eset szinte bárkivel megtörténhet; ha nem is a nappalinkból, de a mi telefonunknak is bármikor könnyen lába kélhet. Annak érdekében pedig, hogy a pótolhatatlan családi fotók ne vesszenek el, többféle biztonsági lehetőséget is alkalmazhatunk. Ilyen például a folyamatos biztonsági mentéseken túl az, ha a telefonunkkal készült fényképeteket egy biztonságos felhőben tároljuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi is az a felhő?

A felhő olyan virtuális és biztonságos tárhely az interneten, ahová bármilyen tartalmat lehet menteni (fotókat, zenéket, dokumentumokat és videókat; gyakorlatilag bármit, ami fájlként működik). Számítógép, telefon, okostévé vagy bármely internetkapcsolattal rendelkező eszköz segítségével bármikor és bárhonnan hozzá lehet férni ezekhez a tartalmakhoz.

A felhő-szolgáltatás segítségével egyszerűen lehet a számítógépről, táblagépről és okostelefonról is elérhető tárhelyre menteni a legfontosabb fájlok biztonsági másolatait. Tehát ezek a programok, fájlok, adatok fizikailag nem (csak) a saját telefonunkon, hanem egy virtuális, épp ezért biztonságos helyen vannak, valahol a "felhőben".

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?