Ez simán betehet az új CSOK-nak: ki akar így igényelni?

2016. január 11. 17:24

Gyakorlatilag alig egy-két banknál érhető el egyelőre az új CSOK, máris a program kibővítésén gondolkodik a kormány. A kormánykommunikáció viszont simán befagyaszthatja az igényléseket.

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, Halász János a Fidesz-frakció szóvivője még vasárnap lengette be, hogy a kormány máris gondolkodik a CSOK-program kibővítésén, és - mint mondta - a Fidesz-frakció is erre ösztönzi a kabinetet. A szóvivő arról beszélt, elvileg elindult az előkészítő munka is, s várhatóan tavasszal tovább tudják majd bővíteni a programot.

Nos, arról ugyan nincs információnk, hogy Halász János a közfoglalkoztatottak bevonására gondolt, vagy például azon dolgoznak, hogyan lehetne bevonni a kétgyermekeseket is a 10+10 milliós támogatásba, de a kormánykommunikáció néhány jóval sürgetőbb kérdést is felvet. Jól mutatja ezt a következő beszélgetés is, amely nemrég zajlott le a Pénzcentrum vezető szerkesztője, illetve a Portfolio rovatvezetője között:

Mit gondolsz István, nem akaszthatja meg az igénylési folyamatot a minap belengetett bővítés lehetősége? Ki akarna most CSOK-ért sorban állni, ha pár hónap múlva akár még jobb feltételek mellett vehetné igénybe a kedvezményt?

 

Igazad van, könnyedén elképzelhető, hogy az újabb bizonytalanság arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy kivárjanak. De az is lehet, hogy éppen ez volt a kormányzati cél.

 

Mire gondolsz?

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lehet, hogy hűteni akarják a potenciális igénylőket, hogy az építőipar, illetve az újépítésű ingatlanok piaca beérje az igénylési volument.

István el

(A tippet köszönjük kollégánknak, Gergelynek.)

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?