0 °C Budapest

A betörések és tűzesetek hónapja volt december

2015. december 31. 20:05

Az év utolsó hónapjában jellemzően megugrik a káresemények száma, a leginkább betörésekkel és tűzesetekkel kapcsolatos károk következtében 1151 lakásbiztosításhoz köthető kárbejelentés érkezett decemberben. Csak az év utolsó hetében, tűzesetek és betörések miatt 27 kárbejelentés érkezett, aminek az átlagos kárértéke 72 ezer forint volt.

Ahogy az év közepén a viharkárok voltak a fókuszban, az év végén is megugrik a káresemények száma. A K&H biztosítójához decemberben 1151 lakásbiztosításhoz köthető kárbejelentés érkezett. A legtöbb bejelentés betörésről és tűzesetről szólt. Összesen 59 millió forint értékben nyújtottak be kárigényt a társasághoz, így az átlagos kárösszeg 60 ezer forintra rúgott. Karácsonykor sokan utaznak vidékre vagy külföldre rokonokhoz és barátokhoz, így a betörések száma, illetve a helytelenül, nem elég elővigyázatosan használt izzók, gyertyák miatt a lakástüzek száma is emelkedik.

Bár a teljes idei évre vonatkozó adatok még nem állnak rendelkezésre, a nagyságrendi adatok már láthatóak

- mondta Kaszab Attila, a K&H biztosítójának vezérigazgató-helyettese, nem életbiztosításért és működésfejlesztésért felelős vezetője.

Az év első tizenegy hónapjában a K&H biztosítója közel 1 milliárd forintot fizetett ki lakásbiztosításokra, mintegy 20 ezer esetben. Az átlagos kárösszeg 50 ezer forint volt, ami mintegy 8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakban feljegyzett 46 ezer forintos összeget. Kaszab Attila szerint az átlagos kárösszeg markáns emelkedése a viharkárokkal magyarázható.

A lakásbiztosítási piac helyzetéről és a kilátásokról szólva a szakember azt mondta: a piacon egyre nagyobb a verseny, de érezhető az ügyfelek minőségi szolgáltatás iránti igénye. Hosszabb távon a lakásbiztosítási piacon a fiatalok lakásvásárlása jelentheti az egyik növekedési pillért. A következő években a lakáshitelezés felfutásával az új lakások piacának élénkülése szintén hozzájárulhat a piaci növekedéshez. Kiugróan jelentős drágulásra azonban ebben az esetben sem kell számítani.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?