24 °C Budapest
Ezért nem jár mindenkinek szociális tüzelő egy magyar településen

Ezért nem jár mindenkinek szociális tüzelő egy magyar településen

Pénzcentrum
2015. november 20. 09:33

Túligénylés esetén a hajdúsági Konyáron nem kaphatnak szociális tüzelőt, szenet a "hangosan részegeskedők", a pénzüket "dohányra és alkoholra" költők, a "tiszteletlenek", a "neveletlenek", a szabálysértést és bűncselekményt elkövetők, sőt még azok családtagjai sem; erről egy személyben a polgármester dönt - írja pénteki számában a Népszabadság.

Víg Szilárd, a Hajdú-Bihar megyei mintegy kétezer lelkes Konyár község tavaly megválasztott független polgármesterét 2012-ben azért bocsátották el pedagógusi állásából, mert egy érpataki rendezvényen a konyári
cigány tanulók többségéről szólva azt mondta, hogy "teljesen hülyék", és velük szemben sokszor nem használ más, csak "a fizikai erőszak".

A polgármester a lapnak azt mondta, önkormányzatuk a törvényeknek megfelelően működik. Ha őrá lenne bízva, különbséget tenne az önhibájukból és az önhibájukon kívül bajba jutott emberek között, függetlenül attól, hogy magyarok vagy cigányok - közli a Népszabadság.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?