2 °C Budapest

Ennyibe kerül a fűtés idén, hogyan spórolhatunk rajta?

2015. szeptember 7. 13:30

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a vásárlók körében jelentősen megnőtt az igény a szilárd tüzelésű berendezések iránt, tekintettel a gázárak emelkedésére.

Mindenki szereti, ha a hideg téli estéken kellemes meleg várja otthon, főleg ha ez a pénztárcájára nézve sem jelent túl nagy megterhelést. A Praktiker barkácsáruházak választékában számtalan alternatív megoldás közül választhatnak a vásárlók, amelyek között több környezet- és árbarát termék, valamint magasabb kategóriát képviselő, formatervezett berendezés is található, derül ki az idei fűtéskatalógus kínálatából. A

legkeresettebb termékek az olcsóbb elektromos fűtőberendezések, és egyre nagyobb az igény a felsőkategóriás öntöttvas és csempés kandallókra, az elektromos kandallókra, illetve a nagyobb teljesítményű ipari hősugárzókra.

A megfelelő berendezés kiválasztásánál számos szempontot érdemes figyelembe venni, mint a lakás vagy ház mérete, elosztása, a belmagasság, a szellőzés és persze a készülék fogyasztása. Első lépésként azt kell eldönteni, elektromos vagy fa- és vegyes tüzelésű megoldást választunk-e. Utóbbi esetében fontos, hogy minél nagyobb a termék önsúlya, annál nagyobb a hőtartósága: a legjobb választás ez alapján az öntvény falú kandalló vagy kályha, míg a legolcsóbb megoldás a lemez falú változat. Fontos az is, hogy megfelelő teljesítményű készüléket válasszunk: általánosan igaz, hogy 1 kW energia kb. 20 légköbméter fűtésére elegendő, ám ez sok egyéb tényezőtől is függ, mint az épület szigetelése, fekvése, a nyílászárók állapota.

A Praktiker barkácsáruházakban a lemezkandallók ára 44.990 forinttól indul, a csempés oldalfalú berendezések már 54.990 forintért, míg az öntöttvas készülékek 74.990 forintért megvásárolhatóak. Ezen túl a kandallók és kályhák esetében lehet választani légfűtéses vagy vízteres, illetve szabadon álló vagy beépíthető változatok között. Azok számára, akik hangulatteremtő eszköznek is szeretnék használni a fűtésberendezést a hűvös téli estéken, tökéletes választás az elektromos kandalló (29.990 forinttól 69.990 forintig), amely valósághű láng-effektel varázsol még nagyobb melegséget a lakásban. Hasonlóan népszerűek a csempés kandallók, valamint kályhák, amelyeket előszeretettel választanak a retro stílus kedvelői is.

Az elektromos készülékek választéka a termoventilátoroktól a legkülönbözőbb (kvarc, halogén, fürdőszobai, PTC) hősugárzókon, olajradiátorokon vagy konvektorokon át a hőtárolós kályhákig lehet terjed. Az egyszerű kiegészítő megoldásnak szánt hősugárzók már 3999 forintért elérhetőek, az olajradiátorok ára 9999 forintnál kezdődik, míg az elektromos konvektorok ára 7999 és 28.990 forint között változik. Az utóbbi években megnőtt a fürdőszobai fűtőtestek (11.990-tól 27.990 forintig), valamint a panel hősugárzók (29.990 forinttól) választéka, ezek a termékek ugyanis egyre keresettebbek a vásárlók körében. Ezen kívül nem hiányozhatnak a kínálatból a gázzal működő készülékek sem, mint a gördíthető infrasugárzó, a katalitikus melegítő vagy a hőlégbefúvó, ahogy a legkülönbözőbb kültéri hősugárzók sem (16.990 forinttól).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A környezetbarát fűtési berendezések közül kiemelkedik a pelletes kandalló (299.990 forint), amely újrahasznosított alapanyaggal működik. Mivel a pellet nedvességtartalma alacsonyabb a fáénál, a fűtési hatékonysága is magasabb, így pedig olcsóbb üzemeltetést biztosít. Ezen kívül a szabályozott égésnek hála a károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb ezeknek a készülékeknek. A hőtárolós kályhák (179.990 forinttól) ezzel szemben a kedvezőbb tarifjú vezérelt (régebbi nevén "éjszakai") árammal működnek, ezért az üzemeltetésük lényegesen olcsóbb. Speciális hőszigetelésük lehetővé teszi az hő jó eltárolását kis térfogatban is, valamint a folyamatos hőleadást a nap minden szakában.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem