Na, ők azok, akik lemaradhatnak a CSOK-ról

2015. augusztus 6. 15:03

Július óta a CSOK került előtérbe a régi otthonteremtési támogatás, a szocpol helyett. A régi program elég sikeresnek bizonyult, így sokan vették igénybe a lehetőséget, akik közül most sokan az új támogatást is igényelni szeretnék. Vajon kaphat-e CSOK-ot, aki már korábban felvette a szocpolt?

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) a korábbi szocpol megújult formája. Ugyanúgy egy egyösszegű, lakáscélú, vissza nem térítendő állami támogatás, mint a szocpol volt. Alapvető változás azonban, hogy a CSOK-ot már használt lakás vásárlásához és meglévő lakóingatlan bővítéséhez is igénybe lehet venni, továbbá most már az egygyermekes családok is jogosultak lehetnek rá. De vajon élhet-e a CSOK-kal az, aki már igényelt szocpolt korábban?

Tényleg újra megkaphatjuk a támogatást?

A családok otthonteremtési kedvezményét ugyanazon gyermek után csak egy alkalommal lehet igénybe venni, ideértve az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok szerint igénybe vett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást is

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Fitos Szilárd, a Hitelnet.hu portál hitelszakértője. Ebből következően, aki korábban már kapott szocpolt, az ugyanazon gyermeke után nem lehet jogosult CSOK-ra.

Mivel a kedvezményt ugyanazon gyermek után csak egy alkalommal lehet igénybe venni, de a kulcsszó az igénybevétel. Szocpollal vásárolt lakás eladása következtében teljesített visszafizetésnél a támogatás igénybevétele nyilvánvalóan megtörtént. Így ebben az estben CSOK igénylésre nincs lehetőség.

A támogatás nem minősül igénybe vett támogatásnak, ha a kapott összeget még a támogatási cél megvalósítása előtt visszafizetik

- tette hozzá Fitos Szilárd.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem