20 °C Budapest
Trükkös ingatlanos él vissza a magyar színészlegenda nevével?

Trükkös ingatlanos él vissza a magyar színészlegenda nevével?

2015. április 28. 17:31

Hiába hirdetik lassan 5 éve a Gödön található, egykori Latabár-villát, a mai napig nem találnak rá vevőt. Pedig a trükkös ingatlanos semmitől sem riad vissza, hogy valaki végre beleszeressen a patinás ingatlanba.

Időről időre ismert emberekhez köthető ajánlatok is megjelennek a legfrissebb ingatlanhirdetések között. 2011 óta várja például új gazdáját a Gödön található, egykor a Latabár család tulajdonában álló nagypolgári villaépület. Vevőt azonban a mai napig nem találtak rá.

Úgy sem sikerül túladni rajta, hogy az ingatlanos minden megoldást bevet: a hirdetés(ek)ben például annak ellenére is ragaszkodnak - vélhetően, mint reklámfogás - a híres tulaj említéséhez, hogy az már vagy 40 éve nincs a dinasztia birtokában. Sőt, sajtóértesülések szerint ifj. Latabár Kálmán emiatt jogi lépéseket is fontolgatott már korábban.

Érdekes ingatlanos megoldás az is, hogy a hirdetés két különböző, jelentősen eltérő áron is megtalálható az adatbázisban: az egyikben 149 milliót, a másikban 240 milliót kérnek az ingatlanért.

Szakértők szerint bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket, a "híresség" jelentőségét viszont gyakran maga a híresség - vagy az ingatlanos - értékeli túl, többnyire az ingatlannal együtt. Ilyenkor pedig a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban, viszont árfelhajtó hatása aligha van.

A hírességek eladó ingatlanjai maximum a médiában kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?