Mozgolódnak az ingatlanosok: ilyen évek óta nem volt

Mozgolódnak az ingatlanosok: ilyen évek óta nem volt

2014. november 4. 12:07

Mozgolódnak a legnagyobb hazai ingatlanirodák. Negyven új irodát nyit 2015 év végéig az Otthon Centrum; a Duna House pedig nemrég jelentette be, hogy új hálózatot hoz létre. A piacnyitást mind az ingatlanpiac bővüléi potenciáljával magyarázzák.

Feloldja az elmúlt évtizedben alkalmazott területi kizárólagosságot, és pályázati rendszerben 40 új iroda nyitását tervezi 2015 végéig az Otthon Centrum. A közel félszáz új egységből 25 várhatóan Budapesten és Pest megyében, míg 15 vidéken várja majd a vásárlókat/eladókat.

Pályázni a mai naptól lehet, a kiválasztás folyamatáról viszont egyelőre nem tudtunk meg pontos információkat. Megújul azonban a társaság támogatási rendszere; az új konstrukcióban például 6 hónapig nem kell majd belépési díjat fizetni (ez korábban sokmiliós tétel volt); illetve eltörlik a fix franchise díjat is (3 évig csak a forgalom után kell majd fizetni).

Mindemellett bevezetnek egy irodanyitási támogatási rendszert. A jelentkezők (pályázat útján, szakmai szempontoknak megfelelve), havi 20 ezer forintos használati díjért cserébe maximum 2,5 millió forintos támogatásban részesülhetnek, amelyet többek között irodai és IT-eszközökre, berendezési tárgyakra, látványelmekre költhetnek.

Az Otthoncentrum a terjeszkedést az ingatlanpiac bővülésével magyarázza. Véleményük szerint a 15-20 százalékos növekedés az éves lakásforgalomban, az emelkedő ingatlanárak, a versenyképes, 7-8 százalék közötti hozamok, és az olcsó hitelek mind mind a piac fellendülését prognosztizálják. A statisztikák szerint a lakáspiac idei első kilenc hónapban mutatott teljesítménye a sok éves tetszhalott állapot után egyértelműen az éledezés jeleit mutatja.

A piacon az első kilenc hónapban több mint 15 százalékkal több adás-vétel bonyolódott - túlnyomó többségben a használt lakások piacán -, mint az előző év azonos időszakában. Az idei évben a tranzakciók száma, a tavalyi évhez viszonyított 15-20 százalékos növekedéssel, átlépheti a százezret is. A keresletbővülés a fővárosban a legerősebb, de fellendült a fővárosi agglomeráció piaca, illetve a vidéki nagyvárosokban is érezhető a növekedés

- mondta Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Otthon Centrum forgalmának növekedése jóval a piaci ütem fölött van 2014-ben, ami a hálózat megújuló stratégiájának is alapja. A közvetítői munka felértékelődött a válság éveiben, a következő időszakban komoly növekedési potenciál van ebben a szegmensben. Célunk az Otthon Centrum hálózatának bővítése, hogy ezt a potenciált minél jobban kihasználhassuk. Hálózatunk anyagi belépési korlátainak módosításával, és főleg az induláskor jelentős működési kockázat átvállalásával nyitunk a közvetítői piac felé

- tette hozzá Kosztolánczy György, az Otthon Centrum Holding vezérigazgatója.

Nem az OC az egyetlen...

Nem az OC az egyetlen, amely komoly növekedési potenciált látnak a lassú, de egyértelmű piacbővülésben. Nemrég a Duna House csoport jelentette be, hogy új szereplőt indít útjára. Véleményük szerint a SMART Ingatlan indításával tovább kívánják fejleszteni a cégcsoportot, választ akarnak adni a meglévő piaci igényekre és élvezni akarják a piaci élénküléssel járó előnyöket, mindezt úgy, hogy a Duna House hálózat üzleti modellje is sértetlen marad.

Ahogy a Duna House identitását elsősorban a franchise partnerek alakították, így hasonló folyamatot képzelnek el a SMART Ingatlannál is. Azonban míg a DH-ban elsősorban más szektorokból érkezett vállalkozók a franchise partnerek, addig a SMART-ban többnyire olyan partnerekre számítanak, akik ingatlanos múlttal, tapasztalattal rendelkezve napi szinten, tevékenyen részt vesznek az iroda működtetésében. Ezért viszonylag rugalmas rendszert hoztak létre induláskor, melyben főleg a hálózathoz kapcsolódó előnyöket, hátteret, IT, HR, oktatás és marketing támogatást nyújtják, de a SMART Ingatlan identitásának alakulása nagy mértékben a csatlakozó partnerektől fog függni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?