11 °C Budapest

Mozgolódnak az ingatlanosok: ilyen évek óta nem volt

2014. november 4. 12:07

Mozgolódnak a legnagyobb hazai ingatlanirodák. Negyven új irodát nyit 2015 év végéig az Otthon Centrum; a Duna House pedig nemrég jelentette be, hogy új hálózatot hoz létre. A piacnyitást mind az ingatlanpiac bővüléi potenciáljával magyarázzák.

Feloldja az elmúlt évtizedben alkalmazott területi kizárólagosságot, és pályázati rendszerben 40 új iroda nyitását tervezi 2015 végéig az Otthon Centrum. A közel félszáz új egységből 25 várhatóan Budapesten és Pest megyében, míg 15 vidéken várja majd a vásárlókat/eladókat.

Pályázni a mai naptól lehet, a kiválasztás folyamatáról viszont egyelőre nem tudtunk meg pontos információkat. Megújul azonban a társaság támogatási rendszere; az új konstrukcióban például 6 hónapig nem kell majd belépési díjat fizetni (ez korábban sokmiliós tétel volt); illetve eltörlik a fix franchise díjat is (3 évig csak a forgalom után kell majd fizetni).

Mindemellett bevezetnek egy irodanyitási támogatási rendszert. A jelentkezők (pályázat útján, szakmai szempontoknak megfelelve), havi 20 ezer forintos használati díjért cserébe maximum 2,5 millió forintos támogatásban részesülhetnek, amelyet többek között irodai és IT-eszközökre, berendezési tárgyakra, látványelmekre költhetnek.

Az Otthoncentrum a terjeszkedést az ingatlanpiac bővülésével magyarázza. Véleményük szerint a 15-20 százalékos növekedés az éves lakásforgalomban, az emelkedő ingatlanárak, a versenyképes, 7-8 százalék közötti hozamok, és az olcsó hitelek mind mind a piac fellendülését prognosztizálják. A statisztikák szerint a lakáspiac idei első kilenc hónapban mutatott teljesítménye a sok éves tetszhalott állapot után egyértelműen az éledezés jeleit mutatja.

A piacon az első kilenc hónapban több mint 15 százalékkal több adás-vétel bonyolódott - túlnyomó többségben a használt lakások piacán -, mint az előző év azonos időszakában. Az idei évben a tranzakciók száma, a tavalyi évhez viszonyított 15-20 százalékos növekedéssel, átlépheti a százezret is. A keresletbővülés a fővárosban a legerősebb, de fellendült a fővárosi agglomeráció piaca, illetve a vidéki nagyvárosokban is érezhető a növekedés

- mondta Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Otthon Centrum forgalmának növekedése jóval a piaci ütem fölött van 2014-ben, ami a hálózat megújuló stratégiájának is alapja. A közvetítői munka felértékelődött a válság éveiben, a következő időszakban komoly növekedési potenciál van ebben a szegmensben. Célunk az Otthon Centrum hálózatának bővítése, hogy ezt a potenciált minél jobban kihasználhassuk. Hálózatunk anyagi belépési korlátainak módosításával, és főleg az induláskor jelentős működési kockázat átvállalásával nyitunk a közvetítői piac felé

- tette hozzá Kosztolánczy György, az Otthon Centrum Holding vezérigazgatója.

Nem az OC az egyetlen...

Nem az OC az egyetlen, amely komoly növekedési potenciált látnak a lassú, de egyértelmű piacbővülésben. Nemrég a Duna House csoport jelentette be, hogy új szereplőt indít útjára. Véleményük szerint a SMART Ingatlan indításával tovább kívánják fejleszteni a cégcsoportot, választ akarnak adni a meglévő piaci igényekre és élvezni akarják a piaci élénküléssel járó előnyöket, mindezt úgy, hogy a Duna House hálózat üzleti modellje is sértetlen marad.

Ahogy a Duna House identitását elsősorban a franchise partnerek alakították, így hasonló folyamatot képzelnek el a SMART Ingatlannál is. Azonban míg a DH-ban elsősorban más szektorokból érkezett vállalkozók a franchise partnerek, addig a SMART-ban többnyire olyan partnerekre számítanak, akik ingatlanos múlttal, tapasztalattal rendelkezve napi szinten, tevékenyen részt vesznek az iroda működtetésében. Ezért viszonylag rugalmas rendszert hoztak létre induláskor, melyben főleg a hálózathoz kapcsolódó előnyöket, hátteret, IT, HR, oktatás és marketing támogatást nyújtják, de a SMART Ingatlan identitásának alakulása nagy mértékben a csatlakozó partnerektől fog függni.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem