10 °C Budapest

Egyelőre nem fenyeget ivóvízhiány

MTI
2012. szeptember 25. 08:43

Bár továbbra is rendkívül alacsony a Duna és a Tisza magyarországi szakaszának vízállása, és jelentős javulásra egyelőre nem is lehet számítani, a folyóparti városok ivóvíz-ellátása biztosított - írta a Napi Gazdaság.

A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén sem mennyiségi, sem minőségi problémák nincsenek - mondták el a lapnak a cégnél, ugyanakkor hozzátették, hogy a talajvíz szintjének csökkenése már tendencia, ezért "szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a Fővárosi Vízművek a felhasználásra kerülő vízmennyiség sokszorosával rendelkezik".

A Tisza vízszintje Szolnoknál szeptemberben megközelítette a százéves mélypontot: az elmúlt hétvégén mínusz 278 centiméter volt, egyetlen centivel több a 2003 augusztusában regisztrált rekordnál. Az extrém alacsony vízállás egyelőre nem okoz gondot a folyó menti városok ellátásában. Szolnok például a Tisza mellé telepített parti szűrésű kutakkal vételezi az ivóvizet, vagyis közvetlenül érinti a vízszint változása, ám a vízművek alternatív vételezési lehetőségekkel is rendelkezik - tudta meg a Napi a szolnoki Víz- Csatornaművek Koncessziós Zrt.-től.

Az jelenleg nem kalkulálható, hogy a Tisza alacsony szintje miként befolyásolja majd a rétegvízből vételező folyó menti települések ellátását - írta a lap.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?