7 °C Budapest

Saját törvények és adórendszer: ilyen városok épülhetnek a jövőben?

MTI
2012. szeptember 8. 10:45

Három "magánváros" létesítéséről állapodott meg külföldi befektetőkkel a hondurasi kormány. A helyi idő szerint kedden aláírt egyezség értelmében az új településeknek saját adórendszere és törvényi szabályozása lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megfigyelők szerint a projekttel kísérletet tesznek arra, hogy beindítsák a gazdasági növekedést a közép-amerikai országban, ahol a 2009-ben végrehajtott puccs óta rendkívül ingatag belpolitikai helyzet, és a korrupció, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények és az omladozó infrastruktúra akadályozzák a fejlődést.

Az első város felépítését már októberben megkezdik. A becslések szerint a projekt - amelynek fő kivitelezője az MKG Group nemzetközi konzorcium - 5 ezer új munkahelyet teremt, közvetve pedig 15 ezer embernek biztosít majd megélhetést.

A nagyszabású tervet ellenzi számos civil szervezet, illetve az őslakos közösségek, utóbbiak attól tartanak, hogy a földjeiken valósulnak meg a beruházások.

A Proceso Digital hondurasi hírportál idézte Juan Hernándezt, a hondurasi kongresszus elnökét, aki hangsúlyozta: a városokat lakatlan területeken - Puerto Castilla, illetve a Sula-völgy közelében - építik fel, így a projektek senki lakhelyét nem érintik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06