4 °C Budapest

Nagyot zuhan a benzinár, de örülhetnek a dízelesek is

Pénzcentrum
2012. május 7. 16:34

Újabb jelentős mértékű benzinár csökkenésre kerül sor szerdától Magyarországon. A MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát ugyanis literenként tíz, a gázolajét pedig hat forinttal csökkenti. Olyanra az utóbbi években nem volt példa, hogy egymást követő két hét alatt összességében 20 forinttal zuhanjon a benzinár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Péntektől bruttó tíz forinttal csökkenti a MOL a benzin, hat forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 412,6, a gázolajét pedig bruttó 414,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (10 Ft-os benzinár és 6 Ft-os gázolajár csökkentéssel) szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 429-430 forintos, a gázolajat pedig 431-432 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

A benzin ára március végén haladta meg (hosszú idő után először ismét) a gázolajét, most viszont megint a dízel lesz a drágább. A benzinár tavaly novemberben, a gázolaj jövedéki adójának emelésével került a gázolajár alá.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20