A készházaké a jövő?

2011. november 9. 09:03

Bár a válság nem kímélte az építőipart sem, úgy tűnik azonban, hogy van egy viszonylag szűk szegmense, amelyben már látják az alagút végét a piac szereplői - írja a Világgazdaság.

"Túl vagyunk a mélyponton; tavaly még háborús szintről beszélhettünk, de az idén már minden cégünk fejlődésről számolt be." - mondta el a napilapnak Kárpáti József, az építőipari szakszövetség (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának (Makész) elnökhelyettese

Bár trendfordulásról egyelőre nem lehet beszélni, azonban az elnökhelyettes elmondása szerint már jól látszik, hogy ebben az ínséges időszakban aki egyáltalán házépítésre adja a fejét, az erősen megfontolja az energiatakarékossági, olcsóbb üzemeltetési szempontokat is, és innen már szinte adják magukat a könnyűszerkezetes épületek.

Bár az a KSH statisztikáiból is kitűnik, hogy egyre kevesebb ház épül hazánkban, ugyanakkor a megépülő otthonok között egyértelműen nő a készházak aránya. A társaságok beszámolói szerint a tavalyi eredményt többeknek is sikerült jócskán felülmúlni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?