25 °C Budapest

Címke: készházak (20 cikk)

MTI | 2013. július 21. 11:00

Építkezel? Jókora változás jön az építőanyagoknál

Építőanyagra 2013. július 1. előtt kiadott építőipari műszaki engedély érvényessége idejéig, de legfeljebb 2018. július 1-jéig hatályban marad. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a héten jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI | 2013. július 20. 11:00

Mindössze 100 készház épül idén Magyarországon

Az elmúlt évhez hasonlóan idén száz készház épül az országban, a magyar cégek által exportált ilyen házak száma viszont eléri a kétszázat - közölte a Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretében tevékenykedő készházépítő szakmai tagozat (MAKÉSZ).

MTI | 2013. január 7. 15:33

Egyre kevesebb készház épül Magyarországon

A csúcshoz képest egytizedére esett vissza tavaly az eladott készházak száma Magyarországon, a gyártók és forgalmazók abban bíznak, hogy egyre többen ismerik meg a 2020 utáni uniós épületenergetikai követelményeket, és vesznek készházat, mivel az nem értéktelenedik el - mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet építő tagozatának elnöke.

Nagy Bálint | 2012. február 22. 05:23

Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról

Újabb találgatásokra adhat okot a Pest megyei Ócsán megvalósuló, Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítása - derül ki a Belügyminisztérium, lapunk érdeklődésére küldött válaszaiból. Bár a tervek szerint mintegy 500 nem fizető devizahiteles költözhet majd családostul a szociális lakóparkba, ennek ellenére a döntéshozók csak a legminimálisabb szakmai információt osztják meg az adófizetőkkel. Közlésük szerint a program nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé tételét nem a ráfordítás nagysága, hanem a hatósági engedélyezések időbeni lerövidítése tette indokolttá.

Világgazdaság | 2011. november 9. 09:03

A készházaké a jövő?

Bár a válság nem kímélte az építőipart sem, úgy tűnik azonban, hogy van egy viszonylag szűk szegmense, amelyben már látják az alagút végét a piac szereplői.

Pénzcentrum | 2010. március 11. 13:02

Komplett házakat árul az IKEA + fotók

Komoly hatással lehet a német készház-piacra az IKEA tavaly év végén bejelentett innovációja: a svéd lakberendezési áruház Nyugat-Európában már nem csak bútorokat, hanem készházakat is forgalmaz. A BoKlok faépítmények "a megfizethető ház" koncepcióját keltik életre.

Pénzcentrum | 2008. március 5. 08:00

Még néhány nap és nyit az ország legnagyobb ingatlanvására

Pénteken a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban nyílik az idei év első budapesti Lakásvására, a magyar lakáspiac legnagyobb seregszemléje. A 12. alkalommal megrendezett eseményen közel 200 kiállító várja a lakásvásárlókat péntektől vasárnapig. A vásárt felvezető sajtótájékoztatón a szakmai- és közönségprogramok bemutatása mellett a lakáspiac aktuális helyzetét értékelték az ország vezető befektetési szakemberei.