Csalással próbálják meg elhappolni a FŐGÁZ ügyfeleit

Pénzcentrum
2011. november 4. 14:44

Ismeretlen személyek földgázszolgáltató-váltásra vonatkozó meghatalmazást iratnak alá a FŐGÁZ Zrt. nevében - derül ki a társaság mai napon kiadott sajtóközleményéből. Bár a Pénzcentrum.hu információit nem erősítette meg a társaság, azonban elképzelhető, hogy az akció hátterében a FŐGÁZ Zrt. versenytársai állnak.

A közlemény szerint ismeretlen személyek a FŐGÁZ Zrt. nevében otthonukban felkeresik az társaság ügyfeleit és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. A társaság információi szerint a hívatlan látogatók rögzítik az ügyfelek egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd általuk igazolásnak nevezett, de ténylegesen földgázszolgáltató-váltásra vonatkozó meghatalmazást iratnak alá olyan ügyfelekkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Nagy kérdés azonban, hogy kinek az érdekében állhat elhappolni a FŐGÁZ ügyfeleit. Ugyanakkor lapunk információi szerint egyértelműen felmerül annak a lehetősége is, hogy az akció mögött a társaság versenytársai húzódnak meg, akik így próbálnak meg új ügyfeleket toborozni. A FŐGÁZ Zrt. a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják felvetésünket, s amint bővebb információkkal rendelkeznek, értesítik szerkesztőségünket.

A gázszolgáltató munkatársaival, vagy az általuk megbízott személyekkel ugyanakkor a társaság ügyfelei alapvetően csak a gázmérő ellenőrzése, mérőleolvasás, valamint mérőcsere során, esetleg hibaelhárításkor találkozhatnak személyesen. A társaság munkatársai minden esetben sorszámozott, fényképes azonosítóval, és a társaság megbízólevelével igazolják magukat. A leolvasás pedig egy-egy felhasználási helyen minden évben szinte napra pontosan ugyanakkor történik, amelynek időpontja az ügyfeleknek megküldött elszámoló számlán található.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?