18 °C Budapest

Agyrém! 400 forint felett a dízel literje

Pénzcentrum
2011. október 24. 13:07

Szerdától bruttó 7 forinttal nő a gázolaj literenkénti ára a kutakon, így azt átlagosan már a rekordnak számító literenkénti 401 forintos áron tankolhatják az autósok - értesült az MTI. A benzin ára változatlan szinten marad, így azt már a gázolaj ára is felülmúlja majd. Az áremelkedést ezúttal a magas szinten ragadó olajár és gyengülő forint magyarázzák.

Szerdán (2011. október 26-án) nulla órától 7 forinttal emeli a MOL a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, a benzinét pedig változatlan szinten hagyja. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 379,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 384,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 7 forintos gázolajár emeléssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 396-397 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 401-402 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok. Ilyen magas üzemanyagárra még a benzin esetében sem volt korábban példa, ott a csúcs 397 forintnak felel meg.

Az áremelés oka, hogy az olaj árfolyama a kedvező befektetői környezetben magas szinten ragadt, miközben a forint árfolyama az európai adósságproblémák közepette gyengült a dollárhoz képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?