Külföldiek vásárolják fel a határmenti területeket

Pénzcentrum
2011. szeptember 20. 09:33

Egyre több nyugati vállalkozó vásárol birtokot Nyugat-Magyarországon, hogy ott zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozzon - írja Napi Gazdaság.

A legnépszerűbbek a határ közeli, olcsó, belterületi romos házak, nemritkán több ezer négyzetméteres kerttel. Ide gyümölcsfákat telepítenek, de készülnek fóliasátrak, sőt, fűthető üvegházak is.

Elsősorban a német és osztrák vállalkozók vásárolnak szívesen "birtokokat", a magas nyugat-európai gyümölcs- és zöldségárak hajtják őket kelet felé. Az ide települő vállalkozók jellemzően "otthon" is gazdálkodással foglalkoztak, de az új tulajdonosok között találunk kereskedőket is, akik szívesen vonják be a munkákba a helyi lakosságot.

A napilap szerint egyes régiókban harmadával emelkedett a kereslet., mely felfelé hajtja az eddig jellemzően csökkenő ingatlanárakat is. Sopron és a Kőszegi-hegység környéke a legnépszerűbb.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?