15 °C Budapest

Videó: így néz ki a világ legdrágább lakása

2011. május 29. 11:02

Az indiai Mumbaiban magasodik és egymilliárd dollárba (188 milliárd forint) került a világ legdrágább lakása. A monumentális épület India leggazdagabb emberének megrendeésére épült.

A hatalmas villa India leggazdagabb emberének Mukesh Ambaninak megrendelésére készült. Ambani egyébként a világ leggazdagabb embereinek listáján is igen előkellő helyen szerepel - ő a negyedik. Az épület 27 emeletes és összesen 37 ezer négyzetméter alapterületű. A gigantikus épületben van több úszómedence, egy magánszínház és több jógastúdió is. A Garázsban összesen 168 autó tud egy időben parkolni, de a helikopterrel érkezőknek is van bőven leszállóhely a ház tetején. Ami igazán meglepő, hogy a gigászi méretek ellenére az épületet mindössze Ambani hatfős családja lakja - már amennyiben megfeledkezünk a 600 fős kiszolgáló személyzetről.

Egy szociológus szerint az ilyen mértékű pazarlás hatalmas elégedetlenséget szülhet egy társadalomban - főként egy olyan országban, ahol a világ szegényeinek egyharmada él. India fejlődő gazdasága hatalmas vagyont termel néhány embernek, míg Mumbai 17 millió lakosának a fele nyomornegyedekben vagy az utcákon tengeti életét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?