18 °C Budapest

Videó: így néz ki a világ legdrágább lakása

2011. május 29. 11:02

Az indiai Mumbaiban magasodik és egymilliárd dollárba (188 milliárd forint) került a világ legdrágább lakása. A monumentális épület India leggazdagabb emberének megrendeésére épült.

A hatalmas villa India leggazdagabb emberének Mukesh Ambaninak megrendelésére készült. Ambani egyébként a világ leggazdagabb embereinek listáján is igen előkellő helyen szerepel - ő a negyedik. Az épület 27 emeletes és összesen 37 ezer négyzetméter alapterületű. A gigantikus épületben van több úszómedence, egy magánszínház és több jógastúdió is. A Garázsban összesen 168 autó tud egy időben parkolni, de a helikopterrel érkezőknek is van bőven leszállóhely a ház tetején. Ami igazán meglepő, hogy a gigászi méretek ellenére az épületet mindössze Ambani hatfős családja lakja - már amennyiben megfeledkezünk a 600 fős kiszolgáló személyzetről.

Egy szociológus szerint az ilyen mértékű pazarlás hatalmas elégedetlenséget szülhet egy társadalomban - főként egy olyan országban, ahol a világ szegényeinek egyharmada él. India fejlődő gazdasága hatalmas vagyont termel néhány embernek, míg Mumbai 17 millió lakosának a fele nyomornegyedekben vagy az utcákon tengeti életét.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24