14 °C Budapest

Százmilliókkal lépett le a közös képviselő

2011. május 27. 09:02

Huszonhárom társasház csaknem ezerkétszáz családját károsította meg az a százhalombattai közös képviselő, aki meg nem valósult beruházásokra vett fel hitelt, majd a pénzzel együtt olajra lépett - írja a Magyar Hírlap.

Hónapok óta nem tudnak kapcsolatba lépni a lakók azzal a százhalombattai közös képviselővel, aki elmondásuk szerint több százmillió forinttal megkárosította őket. H. Andrea tavaly novemberben tűnt el, miután az elmúlt években több százmillió forint értékben vett fel banki hitelt a lakók nevében olyan beruházásokra, amelyeknek zöme az érintettek szerint nem készült el. A lakók elmondták, a bank már megkezdte a pénz behajtását a hitelekről korábban mit sem sejtő családoktól, H. Andrea viszont semmilyen együttműködést és segítséget nem ígért, sőt el sem tudják érni őt.

"Mi nem járultunk hozzá a felújításokhoz, hiszen a közös képviselőnk még csak nem is tájékoztatott bennünket ezekről. Úgy tudjuk, közgyűlési határozatokat hamisított, hogy a nevünkben hitelt tudjon felvenni. A bank most tőlünk követeli vissza a kifizetett milliókat, sok családot ezért mára a kilakoltatás veszélye fenyeget. Összességében félmilliárd forint értékben vett fel hitelt, amelynek csak egy részét fordították ténylegesen felújításokra" - mondta el a lapnak H. Géza, az egyik érintett lakó.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság már megkezdte a nyomozást. "Sikkasztás megalapozott gyanúja miatt két személy - H. Andrea és Gy. Istvánné - ellen folyik eljárás, H. Andrea ellen emellett magánokirat-hamisítás miatt is eljárást folytatunk. A tanúk kihallgatása, valamint a társasházak iratainak, könyvelési anyagoknak a vizsgálata még zajlik." - mondta el Beluzsárné Belicza Andrea, a rendőrség sajtószóvivője.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18