11 °C Budapest

Így lettem hajléktalan - egy nyugdíjas megrázó vallomása

2010. szeptember 23. 05:20

"Csak levittem sétálni a kutyámat a közeli parkba és mire hazaértem, már vadidegen emberek laktak a házamban" - mondta a Daily Mail újságírójának George Pope, a 72 éves nyugdíjas, aki a kelet-európai lakásfoglalók miatt egyik pillanatról a másikra vált hajléktalanná.

A pórul járt brit nyugdíjasnak az ízületi fájdalmai miatt már évek óta rendszeres szokásává vált, hogy egyik kezébe veszi a görbebotját, a másikba a pórázt és lemegy a közeli parkba sétálni a kutyájával. A férfi egy önkormányzati lakásban lakott egészen addig a napig, amikor egy séta után hazaérve azt tapasztalta, hogy valaki kicserélte a zárat a bejárati ajtaján.

A 72 éves George Pope lakásába akkor költöztek be az illegális lakásfoglalók, amíg ő kutyát sétáltatott (Forrás: Daily Mail)


Miután hangokat hallott a lakásból, úgy döntött, hogy bekopog és megkérdezi, hogy kik azok, és mit keresnek az ő otthonában. Egy férfi nyitott ajtót, akihez - miután összeszedte minden bátorságát - hozzá is szegezte a kérdést, de azt a választ kapta, hogy ez már az ő lakásuk és akár a bírósághoz is lehet fordulni, ők akkor is maradnak.

A nyugdíjas először megijedt, majd remegni kezdett és a fájdalmai is felerősödtek, gyakorlatilag elzavarták a lakásából. Alig bírt elsétálni egy közelben élő barátjához, akivel azonnal hívták az önkormányzatot és a rendőrséget. A telefonbeszélgetések után kiderült, hogy a lakásfoglalókat nem lehet kitenni, mert ők maguk is csalás áldozatai.

További nyugdíjas cikkek: olvass, játssz és nyerj lapostévét!

Vajon hol kapják a legtöbb nyugdíjat Magyarországon?

Recseg-ropog a magyar nyugdíjrendszer

Hogy lehet hozzájutni az elhunyt élettárs utolsó nyugdíjához? + nyomtatvány

Néhány nappal később egy volt szomszédja szólt neki, hogy menjen oda a lakásához, mert minden holmija az ajtó elé van dobálva. Pár ismerős segített neki összeszedni a ruháit, a papírjait és a szanaszét-szórt régi fényképeit. A szomszédok elmondták, hogy már ők is alig merik elhagyni a lakásaikat, nehogy ők is belesétáljanak a csaló ingatlanügynökök csapdájába.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rendőrség emberei megvizsgálták az esetet és megállapították, hogy a Litvániából érkezett család állítólag háromezer fontot (átszámítva körülbelül egymillió forintot) fizetett egy ál-ingatlanügynöknek, amivel fél évre kibérelték a lakást. A hatóság szerint polgári peres eljárást kellene indítani, de a lakhatási jogát csak ennek lefolytatását követően kaphatja vissza a nyugdíjas.

Szerencsére nem kellett fél évet várni, ugyanis a lakásfoglalók elhagyták az ingatlant, de szinte minden mozdítható dolgot magukkal vittek. Eltűnt az összes elektromos berendezés a szobákból és a konyhából, nincs meg a tűzhely, de még a vezetékeket is kitépték a falakból.

Pope úr már visszaköltözhetne ugyan, de fél, mert állítólag egy szomszédos lakásban is illegális lakásfoglalók élnek. Az önkormányzat emberei is megtekintették az ingatlant, majd biztosították a nyugdíjast, hogy amivel csak tudják, támogatni fogják az újrakezdésben. Első lépésben új zárakat tettek fel, nehogy visszajöjjenek a nemkívánatos lakók, majd rövidesen jöhet a felújítás.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm