11 °C Budapest

Ekkora átverést! Félmilliót bukott a balek vállalkozó

2011. április 18. 17:46

Pénteken egy férfi tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, hogy reggel telefonon felhívta egy ismeretlen személy, aki a MOL munkatársának adta ki magát, és azt állította, hogy a cég kedvezményt ad a vállalkozóknak, amennyiben készpénzfizetési számlával tudja igazolni, hogy az általa megadott számlaszámra utalta a pénzt.

A sértett élt a kedvező ajánlattal, az ismeretlen személy által megadott számlaszámra elutalt 220.000 forintot, majd közölték vele, hogy a "rendszer" 2000 liter gázolaj megrendelését rögzítette, ezért utaljon át még 220.000 forintot. Miután átutalta ezt az összeget is, a megadott időpontban megjelent a benzinkúton, hogy átvegye az üzemanyagot, de ott nem talált senkit, és az "eladót" sem érte el.

A múlt héten ez már a második eset volt, hogy ezzel a módszerrel károsítottak meg személyt. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ismeretlen személytől bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlat érkezik, éljenek a gyanúval, főként ha a kereskedelmi árnál jóval kedvezőbb értéken kínálnak terméket eladásra, mert az ilyen áru nagy valószínűséggel bűncselekményből származik, és aki ennek tudatában rendel meg terméket szintén bűncselekményt (orgazdaság) követ el! Vásárláskor soha ne utaljon előre pénzt, addig amíg meg nem győződött a termék meglétéről és annak eredetéről.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm