Ekkora átverést! Félmilliót bukott a balek vállalkozó

2011. április 18. 17:46

Pénteken egy férfi tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, hogy reggel telefonon felhívta egy ismeretlen személy, aki a MOL munkatársának adta ki magát, és azt állította, hogy a cég kedvezményt ad a vállalkozóknak, amennyiben készpénzfizetési számlával tudja igazolni, hogy az általa megadott számlaszámra utalta a pénzt.

A sértett élt a kedvező ajánlattal, az ismeretlen személy által megadott számlaszámra elutalt 220.000 forintot, majd közölték vele, hogy a "rendszer" 2000 liter gázolaj megrendelését rögzítette, ezért utaljon át még 220.000 forintot. Miután átutalta ezt az összeget is, a megadott időpontban megjelent a benzinkúton, hogy átvegye az üzemanyagot, de ott nem talált senkit, és az "eladót" sem érte el.

A múlt héten ez már a második eset volt, hogy ezzel a módszerrel károsítottak meg személyt. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ismeretlen személytől bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlat érkezik, éljenek a gyanúval, főként ha a kereskedelmi árnál jóval kedvezőbb értéken kínálnak terméket eladásra, mert az ilyen áru nagy valószínűséggel bűncselekményből származik, és aki ennek tudatában rendel meg terméket szintén bűncselekményt (orgazdaság) követ el! Vásárláskor soha ne utaljon előre pénzt, addig amíg meg nem győződött a termék meglétéről és annak eredetéről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?