Akciósan eladná luxuskastélyát a magyar színész + fotók

Pénzcentrum
2011. február 22. 04:44

Akár százmillió forintot is engedne a Börzsöny lábánál fekvő, 2,5 hektáros telken lévő 10 szobás, 5000 négyzetméteres diósjenői házának árából Oszter Sándor.

Az egy éve megjelent hirdetésben még 750 millió forintot kértek az olasz stílusú vadászkastélyért, a hozzá tartozó birtokért, illetve az azon található építményekért, amelyek közt egy Kós Károly tervei alapján épített kápolna is szerepel. Főleg külföldi üzletemberek érdeklődnek a villa után, de az árat ők is borsosnak tartják - tudta meg a Vasárnapi Blikk a megbízott ingatlanirodától, amelynek munkatársai úgy vélik: akár 100-150 millió forintot is engedne a tulajdonos, ha valaki komolyan gondolná a vásárlást.

Alku kérdése, hogy mennyit engedünk az árából, ha nagyon konkrét az ajánlat, biztosan megegyezünk - válaszolta a lap kérdésére Oszter Sándor, aki azért adja el birtokát, mert másik két ingatlanának fenntartása túl sok energiájába kerül.

Penészedik a lakásod? Így tehetsz ellene - KATTINTS!

Az 500 négyzetméteres, olasz stílusú épület pazar látványt nyújt. A színész 28 évvel ezelőtt vette meg, az akkor még koránt sem így kinéző ingatlant a 2,5 hektáros birtokkal együtt.

A diósjenői házhoz tartozik egy 30 hektáros, domboldalon fekvő erdő is.

A kastélyban az emeleten láthatunk egy hatalmas nappalit, lovagtermet és egy jókora étkezőt faragott bútorokkal és kandallóval. 

A berendezések és a különféle tárgyak a szecessziót és az ónémet stílust idézik.

A villában fellelhető 10 szobát antik bútorokkal rendezték be, ezen felül találhatunk még 3 fürdőszobát és egy szaunát is a kastélyban.


A hangulatos és egyedi hálószobák egyike.

Az épület tornyáról az egész Börzsönyt be lehet látni.

A teraszon kovácsoltvasból készült asztal és székek biztosítják a kényelmet. 350 fajta örökzöld növény színesíti a kertet.

Az udvari szobrok egy részét egyéni tervek alapján Burmában öntötték bronzból. A teraszon található egy 20 négyzetméteres medence. A kert látványát emeli még a hétkenyeres kemence, melyben nemcsak kenyeret lehet sütni, de húsleveseket is készíthetünk a kemence hőfokát elviselő különleges mázas edényekben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

A birtok gazdasági részlegét alkotja egy 250 négyzetméter alapterületű 15 bokszból álló lóistálló, egy 500 négyzeméteres gazdasági tárolószín, egy gazdasági istálló, műhely, valamint egy gyümölcstároló és egy 90 négyzetméteres cselédház is. (Fotók: otthoncentrum.hu)


 

Hol éri meg lakást Pest környékén?

A Budapest környéki lakáspiacot tekintve elmondhatjuk, hogy Szigetszentmiklós jól tartja magát, Pomázon viszont nagyot estek tavaly a kínálati ingatlanárak - áll a Thesys Csoport elemzésében. Az elemzés 4 agglomerációs település ingatlankínálati árait vizsgálta meg 2009 második negyedéve és 2010 második negyedéve között.

Bár ha csupán a négyzetméter árakat nézzük, akkor még mindig drágább Budaörs és Törökbálint, Szigetszentmiklós jól tartja magát, gyakorlatilag stabilak maradtak az árak az elmúlt egy évben - derült ki a Thesys Csoport elemzéséből. A vizsgálathoz csak az adott településeken, az 1200 négyzetméternél kisebb telekkel rendelkező, 75-150 négyzetméter közötti alapterületű, családi kategóriájú házakat vették figyelembe.

A 4 település mindegyike jó közlekedési lehetőségekkel rendelkezik Budapest felé, éppen ezért kedvelt célpont volt az elmúlt években, emellett nagyjából hasonló méretűek és adottságúak. A különbség csupán annyi, hogy míg Törökbálint és Budaörs régóta népszerű célpontja a városból kiköltözőknek, addig Pomáz és Szigetszentmiklós az utóbbi években lett kedvelt. Budaörs és Törökbálint kínálati árai a vizsgált időszakban szinte teljesen együtt mozognak, ugyanez ez a többi település relációjában nem mondható el. Budaörsön a kínálati árak 2009 második negyedéve és 2010 második negyedéve között mintegy 3,9 százalékkal estek, Törökbálinton ennél minimálisan nagyobb, 4,3 százalékos volt a kínálati árak esése.

 


Feltűnő, hogy Szigetszentmiklóson a válság ellenére szinte stagnáltak az eladni kívánt lakások kínált árai, a változás mindössze 0,7%-os, ami egyfajta stabilitást mutat. Ezzel szemben Pomázon a kínálati árak, a vizsgált egy évben 14,7%-ot estek, ami komolyabb mértékű az előzőekhez képest. Az is látható, hogy Pomáz kivételével a másik három település a vizsgált időszakban egy darabig tartotta árait, 2009 harmadik negyedévére kisebb mértékű pozitív irányú elmozdulást is mutattak az eladási árak. A vizsgált időszak végére viszont mind a 4 településen inkább felfelé mutató változások látszottak. Emellett a kínálati árakat nyilván befolyásolta a devizahitelezés további szigorítása, ami miatt a hitelezési piac tovább szűkült.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm