20 °C Budapest

Már ettől is el lehet hízni?!

2011. január 26. 16:58

Azon túlmenően, hogy a felesleges fűtés igencsak megterheli egy-egy háztartás költségvetését a téli hónapokban, még testünk egészségi állapotára is negatív hatással lehet - vélik (természetesen) brit tudósok.

A kutatók szerint ugyanis a lakások túlfűtésének hatására nagymértékben megnő a túlzott elhízás veszélye. A kutatást készítő University College London tudósai azzal magyarázzák az elhízást, hogy a túlmelegített otthonokban a testünk természetes hőtartó képességére nincs szükség és ezért testünk nem tud plusz kalóriákat égetni.

A konkrét okot az jelentheti, hogy az otthonokban való hosszas tartózkodás során testünk felveszi a szoba hőmérsékletét és ez csökkenti a test képességét, hogy felesleges zsírmennyiséget tudjon elégetni - mondják a kutatók. Véleményük szerint tovább növeli a problémát, hogy mindennapjaink során egyre kevesebb időt töltünk a környezetben és még az autóinkban, valamint munkahelyeinken is kontrolálva van a hőmérséklet.

A kutatásból kiderül: a túlfűtés leggyakrabban a jól szigetelt, központilag fűtött otthonokban fordul elő. Különösen azokban a fejlett országokban okoz nagy problémát a túlfűtés okozta elhízás veszélye, ahol az elmúlt években egyre magasabb volt az otthonokban mért átlag hőmérséklet. A túlfűtés korlátozása ugyanakkor pozítív hatással lenne mind a káros anyag kibocsájtásra mind a háztartások pénztárcájára és nem utolsó sorban egészségi állapotunkra is.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?