15 °C Budapest

Az szja-csökkentés adhat szárnyakat a lakásépítésnek

Pénzcentrum
2010. december 14. 10:02

A napokban elkészült építési piaci prognózisában jövőre közel 30 ezer, 2012-re pedig 31,5 ezer új lakással számol a DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda. A 2010-re előre jelzett 16-17 ezres állománnyal szemben 22 ezer új lakás átadását várja az iroda erre az évre - írja a Napi Gazdaság.

Az elemzés készítői szerint az évi 20 ezer kevesebb lakást váró prognózisok nem megalapozattak, mivel az évente épített lakások nagyobb része ugyanis akkor is megépülne, ha nem lenne semmilyen lakáscélú támogatás.

A számítások szerint az adóváltozások hatására egy kétkeresős családban több tízezer forinttal nőhet jövőre a szabadon elkölthető jövedelem, így a családok jelentős részénél akár meg is duplázódhat a lakáscélra elkölthető összeg.

Az évi 30 ezres szint két év alatt elérhető a korábban elért negyven ezres állományhoz azonban hatékony támogatási rendszerre van szükség.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?