24 °C Budapest

Tesco: vége a gázos dolgoknak

2010. október 18. 17:32

Köztudott, hogy a hűtőkészülékekben található hűtőgázok komoly kockázatot jelentenek a környezetre nézve. Fokozottan igaz ez az olyan ipari méretű vagy számú hűtők esetén, amennyire egy hipermarketben szükség van.

Kevesen gondolnak bele, amikor végigsétálnak egy hipermarket hosszú hűtősorai között, hogy mennyi energiára és hűtőanyagra van szükség azok üzemeltetésére. Azt talán többen tudják, otthoni hűtőjük mennyi energiát fogyaszt és milyen veszélyes gázok segítségével működik.

A Tesco a zöld Magyarországért program keretében arra törekszik, hogy áruházait minél zöldebbé tegye, alternatív technológiák révén egyre csökkentse károsanyag-kibocsátását. Ide tartozik a hűtőberendezések lefedése is, valamint a légkörre veszélyes hűtőgázok széndioxiddal való kiváltása.

Az újszerű hűtőközegek a hagyományos gázokkal ellentétben semmiféle kockázatot nem jelentenek a környezetre nézve, nem károsítják az ózonréteget, és a hagyományos anyagokkal szemben elhanyagolható mértékben járulnak csak hozzá a légköri felmelegedéshez. Zöld tulajdonságaik mellett az alternatív hűtőközegek mégis ugyanolyan hatásosak, mint a korábban használt anyagok.

A Tesco jelenleg 18 magyarországi áruházában használ széndioxiddal működő hűtőberendezéseket. Összehasonlításképp: Csehországban és Lengyelországban csak egy-egy ilyen áruház található, míg Angliában is mindössze 30 áruházban alkalmazzák az új technológiát. Az áruházlánc tovább szeretné bővíteni a környezetbarát hűtőberendezésekkel ellátott zöld áruházakat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az alternatív hűtőközegek alkalmazása nemzetközi szinten is igen aktuális téma mostanában. Szeptember végén rendezték meg Brüsszelben azt a nemzetközi konferenciát, amely kifejezetten a természetes hűtőanyagok alkalmazásával, elérhetőségével és az ipari, valamint kereskedelmi szektorban történő alkalmazásával foglalkozott. Ezen a konferencián mindössze két áruházlánc - köztük a Tesco - vett részt a kiskereskedelmi szektor képviseletében.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?