15 °C Budapest

Tesco: vége a gázos dolgoknak

2010. október 18. 17:32

Köztudott, hogy a hűtőkészülékekben található hűtőgázok komoly kockázatot jelentenek a környezetre nézve. Fokozottan igaz ez az olyan ipari méretű vagy számú hűtők esetén, amennyire egy hipermarketben szükség van.

Kevesen gondolnak bele, amikor végigsétálnak egy hipermarket hosszú hűtősorai között, hogy mennyi energiára és hűtőanyagra van szükség azok üzemeltetésére. Azt talán többen tudják, otthoni hűtőjük mennyi energiát fogyaszt és milyen veszélyes gázok segítségével működik.

A Tesco a zöld Magyarországért program keretében arra törekszik, hogy áruházait minél zöldebbé tegye, alternatív technológiák révén egyre csökkentse károsanyag-kibocsátását. Ide tartozik a hűtőberendezések lefedése is, valamint a légkörre veszélyes hűtőgázok széndioxiddal való kiváltása.

Az újszerű hűtőközegek a hagyományos gázokkal ellentétben semmiféle kockázatot nem jelentenek a környezetre nézve, nem károsítják az ózonréteget, és a hagyományos anyagokkal szemben elhanyagolható mértékben járulnak csak hozzá a légköri felmelegedéshez. Zöld tulajdonságaik mellett az alternatív hűtőközegek mégis ugyanolyan hatásosak, mint a korábban használt anyagok.

A Tesco jelenleg 18 magyarországi áruházában használ széndioxiddal működő hűtőberendezéseket. Összehasonlításképp: Csehországban és Lengyelországban csak egy-egy ilyen áruház található, míg Angliában is mindössze 30 áruházban alkalmazzák az új technológiát. Az áruházlánc tovább szeretné bővíteni a környezetbarát hűtőberendezésekkel ellátott zöld áruházakat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az alternatív hűtőközegek alkalmazása nemzetközi szinten is igen aktuális téma mostanában. Szeptember végén rendezték meg Brüsszelben azt a nemzetközi konferenciát, amely kifejezetten a természetes hűtőanyagok alkalmazásával, elérhetőségével és az ipari, valamint kereskedelmi szektorban történő alkalmazásával foglalkozott. Ezen a konferencián mindössze két áruházlánc - köztük a Tesco - vett részt a kiskereskedelmi szektor képviseletében.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?