33 °C Budapest

Tuti ingatlantipp! A tervezőasztalról viszik a lakásokat a slágerpiacon

2010. szeptember 13. 16:02

Tanulnak azokból a hibákból, melyeket a világ más tájain már elkövettek. Kormányzati ösztönzők és támogatott hitelek segítségével elsősorban a belföldi keresletre alapozva kívánják fellendíteni az ingatlanpiacot. Számításaik szerint a kereslet és a kínálat megfelelő találkozásának köszönhetően legalább 15 évre biztosított a siker az új slágerpiacon, vagyis Brazíliában.

Egy brazil ingatlanspecialista elmondta, hogy a helyi befektetőknek nem kell többé a külföldi vásárlókra támaszkodniuk, miután a lakásokért szó szerint sorban állnak az érdeklődők. Az elsősorban a feltörekvő középrétegből érkező vásárlók szinte már a tervezőasztalon lekötik a lakásokat, és mire elkészül egy beruházás, már az összes lakást értékesítik.

A gazdasági növekedés és a kormányzati ösztönző programok (támogatott lakáshitelek bevezetése) lehetővé teszik, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok is könnyebben hitelhez és ezen keresztül saját lakáshoz jussanak. A lakáshitelek átlagos kamata 2010-re egyszámjegyűre zsugorodott, a jelzáloghitelek kihelyezése 77%-kal bővült az első félévben (az előző év hasonló időszakához viszonyítva).

A szakértők igyekeznek megnyugtatni a ("nálunk is így kezdődött, aztán mi lett belőle" hangulatú) nemzetközi közvéleményt, hogy nem a brazil ingatlan-lufi felfújásának kezdetét láthatjuk, miután tanultak más országok hibáiból. Kifejtették, hogy Brazíliában nem történhet meg az, ami az Egyesült Államokban, Dubajban és Európa számos országában végbement.

Lakásvásárlók figyelem! Itt a várva-várt nagy forinthitel körkép!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakáshitelek összege számos országban elérte a fedezetként felajánlott ingatlanok értékét, volt olyan állam, ahol a 130%-os hitel/fedezet arány is megengedett volt. A brazilok legfeljebb az ingatlan értékének 60%-áig adnak lakáshitelt, ráadásul az erős belföldi keresletnek köszönhetően nem függenek annyira a külföldi spekulánsoktól, mint például Dubaj, Spanyolország vagy Bulgária.

A Brazil Ingatlanszövetség becslése szerint az országban körülbelül 8 millió család, vagyis mintegy 30 millió ember nem saját tulajdonú lakásban él, hanem még csak átlagosnak sem mondható bérleményben. Ha ez a kereslet és a támogatott hitelezés találkozik, akkor a következő másfél évtizedre biztosított a siker a brazil ingatlanpiacon.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?