A Google Street View segítségével törtek be hozzá, háromszor...

2010. április 13. 13:02

Egy brit lakástulajdonos aggodalmát fejezte ki a Google Street View szolgáltatása miatt, mivel úgy véli, hogy emiatt vált a bűnözők célpontjává, akik egy hónap leforgása alatt három alkalommal is betörtek hozzá. A honlapon elérhető felvételen a férfi garázsa nyitott állapotban van, jól kivehetőek az ott tárolt értékek, melyek közül azóta már több dolognak lába kelt.

A férfi az internetes szolgáltatást tette felelőssé a betörések miatt, úgy véli, hogy a bűnözők ennek segítségével szemelték és fosztották ki a garázsát. A felvételen elhomályosították ugyan az arcát és a lakás ablakain sem látni be, a garázsban tárolt értékek viszont jól kivehetőek.

Forrás: Daily Mail

Márciusban jártak nála először a bűnözők, akkor a kerékpárt vitték el, majd további két alkalommal próbálkoztak, de akkor már nem jártak sikerrel. Véleménye szerint a Google-nek a garázs belsejéről készült képet is el kellett volna homályosítani, vagy egy új felvételt kellene készíteni zárt állapotban.

A jelenlegi felvétel valóban úgy tűnik, hogy felhívás a bűnözőknek, hogy gyertek és vigyetek, amit csak akartok. A betörés és az újabb betörési kísérletek óta a férfi már szinte teljesen kiürítette a garázst, az értékesebb tárgyakat már a lakásban tárolja.

Gordon Rayner (Forrás: Daily Mail)

A Google nem ért egyet a panaszossal, mivel szerintük az oldal a világ 20 országában legálisan működik és eddig még sehonnan nem jelezték, hogy emelkedett volna a bűnözés a szolgáltatás alá vont területeken. Az oldalt már több jogvédő szervezet is támadta, de ezekre a vádakra a Google azzal válaszolt, hogy egy bűnözőnek semmiből nem tart végigmenni az utcán, személyesen felmérni a terepet és kiszemelni a célpontokat. A helyi rendőrség kivizsgálja az esetet és nyomoz a betörések miatt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?