35 °C Budapest

A Google Street View segítségével törtek be hozzá, háromszor...

2010. április 13. 13:02

Egy brit lakástulajdonos aggodalmát fejezte ki a Google Street View szolgáltatása miatt, mivel úgy véli, hogy emiatt vált a bűnözők célpontjává, akik egy hónap leforgása alatt három alkalommal is betörtek hozzá. A honlapon elérhető felvételen a férfi garázsa nyitott állapotban van, jól kivehetőek az ott tárolt értékek, melyek közül azóta már több dolognak lába kelt.

A férfi az internetes szolgáltatást tette felelőssé a betörések miatt, úgy véli, hogy a bűnözők ennek segítségével szemelték és fosztották ki a garázsát. A felvételen elhomályosították ugyan az arcát és a lakás ablakain sem látni be, a garázsban tárolt értékek viszont jól kivehetőek.

Forrás: Daily Mail

Márciusban jártak nála először a bűnözők, akkor a kerékpárt vitték el, majd további két alkalommal próbálkoztak, de akkor már nem jártak sikerrel. Véleménye szerint a Google-nek a garázs belsejéről készült képet is el kellett volna homályosítani, vagy egy új felvételt kellene készíteni zárt állapotban.

A jelenlegi felvétel valóban úgy tűnik, hogy felhívás a bűnözőknek, hogy gyertek és vigyetek, amit csak akartok. A betörés és az újabb betörési kísérletek óta a férfi már szinte teljesen kiürítette a garázst, az értékesebb tárgyakat már a lakásban tárolja.

Gordon Rayner (Forrás: Daily Mail)

A Google nem ért egyet a panaszossal, mivel szerintük az oldal a világ 20 országában legálisan működik és eddig még sehonnan nem jelezték, hogy emelkedett volna a bűnözés a szolgáltatás alá vont területeken. Az oldalt már több jogvédő szervezet is támadta, de ezekre a vádakra a Google azzal válaszolt, hogy egy bűnözőnek semmiből nem tart végigmenni az utcán, személyesen felmérni a terepet és kiszemelni a célpontokat. A helyi rendőrség kivizsgálja az esetet és nyomoz a betörések miatt.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?