Nagybevásárlásba kezdett a Google

2010. március 2. 16:58

Az internetes keresőjéről ismert IT-óriás ezúttal a fotószerkesztő Picnik oldalt vásárolta meg - ez volt három hét alatt a harmadik akvizíciója a cégnek.

Hogy mennyit is fizetett a Google a Picnikért, egyelőre titok, az azonban biztos, hogy az öt éve, Seattle-ben alakult cég húsz munkatársa a Picasa online fényképmegosztó keretein belül kezd el dolgozni.

A Google rendkívül szorgos időszakot tudhat maga mögött. Az elmúlt két hétben megvásárolták az Aardvark közösségi media keresőt és a mobiltelefonos e-mail alkalmazásokat fejlesztő reMailt. De a fokozott aktivitás már tavaly szeptember óta tart, hiszen azóta nyolc céget akviráltak, bevezették a Buzz közösségi hálózatot - mely eddig masszív bukásnak bizonyult -, fenyegetőztek a Kínából való kivonulással és meglengették, hogy szélessávú internetszolgáltatóként is megjelennek az Egyesült Államokban. Eric Schmidt vezérigazgató októberben meg is erősítette, hogy a Google visszatér korábbi gyakorlatához és nagyjából havonta felvásárol egy kisebb céget, miközben nagyobb akvizíciókra nagyjából évente-kétévente lehet számítani.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?