Milliomossá lett tinédzser: a Google is felfigyelt rá!

2010. március 8. 14:02

Andrej Ternyovszkij, a Chatroulette.com 17 éves feltalálója maga sem hitte volna, hogy új típusú chat szolgáltatása több, mint másfél millió használót vonz majd, azt meg végképp nem, hogy olyanok kopogtatnak majd ajtaján, mint a Google, vagy egy orosz médiacár, hogy üzletet ajánljanak számára.

Mit tud az oldal?

A Chatroulette tulajdonképpen egy új közösségi portálként is felfogható, ahol vadidegen emberek kapcsolódnak össze webkamerák segítségével, randomszerűen. Az ötlet úgy pattant ki az orosz tinédzser fejéből, hogy ráunt a barátaival való Skype-olásra, így utánajárt, létezik-e olyan szolgáltatás, ahol ismeretlenekkel tudna videó-chatelni, de nem talált ilyet. Ezek után készítette el a Chatroulette.com első változatát.

Tavaly novemberben, az indulása után nem sokkal még szinte az összes felhasználót ismerte, hiszen akkor még jórészt barátai látogatták az oldalt, azonban nem sokkal később már ismeretlenek is felbukkantak Amerikából, Koreából, Németországból, majd december elején már több, mint ötszázan használták az oldalt.

Mára több, mint másfélmillióan látogatják az oldalt naponta, közülük minden harmadik az USA-ban, öt százalékuk pedig Németországban él, de a világ minden tájáról fellépnek az oldalra - mondta el a német Spiegel magazinnak az oldal feltalálója.

Megkörnyékezték már páran a fiatalt

Nem véletlen, hogy a Google-től kezdve, az orosz versenytárs Yandexen át egészen Moszkva web moguljáig, Jurij Milnerig számos szakember felfigyelt már a Chatroulette-ben rejlő üzleti lehetőségekre, és ajánlatokat tettek a 17 éves Ternyovszkijnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ternyovszkij azonban nem szeretné eladni az oldalt, bár befektetők bevonását nem tartja kizártnak. Az üzlet beindulásához szüleitől kért 10 ezer dollárt, vagyis a család teljes megtakarítását "feláldozta", hogy szervert vásárolhasson, valamint bérelhessen Frankfurtban. Természetesen az összeget azóta már visszafizette szüleinek.

Milnerrel - aki többek között több milliárd dollárt fektetett már a legnagyobb közösségi site-ba, a Facebookba, de számos másik online üzletben is részesedéssel bír - februárban személyesen is találkozott a fiatal feltaláló, hogy egy árat mondjon az üzletben való 10 százalékos tulajdonrészért, azonban Ternyovszkij nem adta be derekát, még nem tudja ugyanis megállapítani üzlete értékét. Egyesek 10 és 30 millió euró körülire becsülik.

Ternyovszkij egyébként ma is szüleivel lakik, alig 3 négyzetméteres szobájában néhány bútor, és két monitor található. Egyiken az e-mailjait nézegeti, naponta több tucat interjú meghívást kap, de egyikre sem válaszol, másikon a Chatroulette fut, igyekszik ugyanis lefülelni a felhasználói szabályokat megszegőket.

Természetesen nem feltétlenül Oroszországban szeretne vállalkozást alapítani ötlete, oldala köré, tervei között sokkal inkább az USA szerepel, programozókkal, irodával, alkalmazottakkal.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem