33 °C Budapest

Milliomossá lett tinédzser: a Google is felfigyelt rá!

2010. március 8. 14:02

Andrej Ternyovszkij, a Chatroulette.com 17 éves feltalálója maga sem hitte volna, hogy új típusú chat szolgáltatása több, mint másfél millió használót vonz majd, azt meg végképp nem, hogy olyanok kopogtatnak majd ajtaján, mint a Google, vagy egy orosz médiacár, hogy üzletet ajánljanak számára.

Mit tud az oldal?

A Chatroulette tulajdonképpen egy új közösségi portálként is felfogható, ahol vadidegen emberek kapcsolódnak össze webkamerák segítségével, randomszerűen. Az ötlet úgy pattant ki az orosz tinédzser fejéből, hogy ráunt a barátaival való Skype-olásra, így utánajárt, létezik-e olyan szolgáltatás, ahol ismeretlenekkel tudna videó-chatelni, de nem talált ilyet. Ezek után készítette el a Chatroulette.com első változatát.

Tavaly novemberben, az indulása után nem sokkal még szinte az összes felhasználót ismerte, hiszen akkor még jórészt barátai látogatták az oldalt, azonban nem sokkal később már ismeretlenek is felbukkantak Amerikából, Koreából, Németországból, majd december elején már több, mint ötszázan használták az oldalt.

Mára több, mint másfélmillióan látogatják az oldalt naponta, közülük minden harmadik az USA-ban, öt százalékuk pedig Németországban él, de a világ minden tájáról fellépnek az oldalra - mondta el a német Spiegel magazinnak az oldal feltalálója.

Megkörnyékezték már páran a fiatalt

Nem véletlen, hogy a Google-től kezdve, az orosz versenytárs Yandexen át egészen Moszkva web moguljáig, Jurij Milnerig számos szakember felfigyelt már a Chatroulette-ben rejlő üzleti lehetőségekre, és ajánlatokat tettek a 17 éves Ternyovszkijnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ternyovszkij azonban nem szeretné eladni az oldalt, bár befektetők bevonását nem tartja kizártnak. Az üzlet beindulásához szüleitől kért 10 ezer dollárt, vagyis a család teljes megtakarítását "feláldozta", hogy szervert vásárolhasson, valamint bérelhessen Frankfurtban. Természetesen az összeget azóta már visszafizette szüleinek.

Milnerrel - aki többek között több milliárd dollárt fektetett már a legnagyobb közösségi site-ba, a Facebookba, de számos másik online üzletben is részesedéssel bír - februárban személyesen is találkozott a fiatal feltaláló, hogy egy árat mondjon az üzletben való 10 százalékos tulajdonrészért, azonban Ternyovszkij nem adta be derekát, még nem tudja ugyanis megállapítani üzlete értékét. Egyesek 10 és 30 millió euró körülire becsülik.

Ternyovszkij egyébként ma is szüleivel lakik, alig 3 négyzetméteres szobájában néhány bútor, és két monitor található. Egyiken az e-mailjait nézegeti, naponta több tucat interjú meghívást kap, de egyikre sem válaszol, másikon a Chatroulette fut, igyekszik ugyanis lefülelni a felhasználói szabályokat megszegőket.

Természetesen nem feltétlenül Oroszországban szeretne vállalkozást alapítani ötlete, oldala köré, tervei között sokkal inkább az USA szerepel, programozókkal, irodával, alkalmazottakkal.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?