29 °C Budapest

A Facebook forgalma beelőzte a Google-ét

Pénzcentrum
2010. március 16. 13:55

2007-ben fordult elő utoljára, hogy nem a Google volt a leglátogatottabb oldal a neten. Három éve a MySpace előzte le a keresőt, most pedig a Facebook - írja az Index.

A Hitwise internetes forgalomelemző cég statisztikái szerint március első hetében a Facebook forgalma megelőzte a Google-ét. A cég csak amerikai adatokkal dolgozik, és a méréseik szerint utoljára 2007-ben volt olyan hét, amikor nem a Google vezette a látogatottsági listát.

A trónfosztás várható volt, az utóbbi hónapokban már többször megesett, hogy egy-egy napra a Facebook átvette a vezetést, például karácsony két napján és újévkor. A március 13-mal végződő héten (angolszász szokás szerint vasárnappal kezdik, és szombattal zárják a heteket a statisztikákban) aztán eljött az, ami legutóbb a MySpace-nek sikerült a népszerűsége csúcsán: a heti összesítésben is alulmaradt a Google.

Az eredmény nagyon szoros: a Facebook az amerikai netezők oldallátogatásainak 7,07, míg a Google a 7,03 százalékáért volt felelős. Vagyis nagyjából minden hetedik cím, amit az amerikaiak beírtak a böngészőjükbe, a két oldal valamelyike volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tavaly márciusi adatokhoz képest a Facebook csaknem megháromszorozta a forgalmát (elemzők szerint ez leginkább az olyan, óriási sikerű játékoknak köszönhető, mint a Farmville), a Google pedig alig 9 százalékos növekedést tudott felmutatni ezalatt. Persze ez csak egy cég mérése - az egyik konkurens, a compete.com adatai szerint a Google vezet Amerikában, havi 147 millió látogatóval a facebookos 133 millió ellenében - írja az Index.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 09:42
Alig 24 óra alatt két, meglehetősen furcsa eset is történt az Indamedia egy-egy lapjánál.
Holdblog  |  2022. május 15. 07:01
Nézték már, hogy mennyire hasonlít a részvénypiacok viselkedése az elmúlt tíz évben a II. világhábor...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?