31 °C Budapest

Eladó a világ legkisebb családi háza! Nem hiszel a szemednek!

Pénzcentrum
2010. április 4. 12:02

Az értékesítéssel megbízott ügynökség szerint nagy valószínűséggel a kanadai Torontó városában található, a környékbeliek által csak "Little House"-ként emlegetett ingatlan a világ legkisebb családi háza.

Az ingatlan alig 2 méter széles és 14 méter hosszú, a hasznos alapterülete ennek megfelelően 28 négyzetméter. Az ára ellenben nem nevezhető törpének, átszámítva ugyanis 32,5 millió forintot kérnek érte.

Csődbe ment a milliárdos ingatlanmágnás! Kattints!


A házikót eddig körülbelül 40 érdeklődő tekintette meg, de közülük többen nem vásárlási szándékkal érkeztek, csak a hirdetésben található képek alapján nem hittek a szemüknek, és úgy döntöttek, hogy ezt élőben is látni kell. A házikónak már saját weboldala is van.

Az házat még 1912-ben építették, de a kivitelezés során a belmagasságot sem égimeszelőkhöz mérték. A 236 centiméteres belmagasság éppen arra jó, hogy a hálószobában nap közben fel tudják hajtani az ágyat, így növelve a hasznos teret.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügynök szerint belülről kevésbé tűnik kicsinek a házikó, mint kívülről. Mint ahogy az a Google Street View felvételein is látszik a házikót szinte agyonnyomja a két szomszédos ingatlan. A ház előtt egymás mögött két autó is le tud parkolni, de ilyen esetben valószínűleg csak a vezetői oldalon lehet kiszállni.

A ház egyébként jól karbantartott és költözésre alkalmas állapotban van, ráadásul az épület mögötti kertrész még egy tárolóval is büszkélkedhet. A ház alatt találni továbbá egy kis pincét, ahol a máshová már nem férő holmikat lehet raktározni.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?