24 °C Budapest

Idén 30%-kal kevesebbet kellett távhőre költeni Budapesten

Pénzcentrum
2010. április 12. 09:17

Habár idén a sokéves átlagnál hidegebbek voltak a téli hónapok, csökkent a fővárosiak távhőszükséglete -írja a Népszava.

A hideg időjárás ellenére idén az első három hónapban mintegy 30 százalékkal kevesebbet kellett távhőre költenie a fővárosiaknak, mint tavaly ugyanebben az időszakban - tudta meg a lap a Főtáv Zrt-től. Ennek egyik oka, hogy számos lakás esetében megtörtént a fűtési rendszerek korszerűsítése, illetve a falak hőszigetelése.

A fogyasztók pénztárcájának az is jót tett, hogy a Főtáv tavaly öt százalékkal csökkentette az úgynevezett alapdíjat, majd 30 százalékkal levitte a hődíjat.

Balog Róbert, a vállalat szóvivője elmondta: a lakossági fogyasztók körében április elején végrehajtott tíz százalékos földgáz-áremelés nem jelenti azt, hogy ilyen mértékben drágul majd a távfűtés is. A hőszolgáltatók ugyanis nem az egyetemes szolgáltatói piacról szerzik be a gázt, mint a háztartások, így - miután általában nagy tételű szerződésekről van szó- a távhő cégek az esetek zömében alacsonyabb áron jutnak földgázhoz, mint a családok.

A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, mikor és mennyivel drágul majd a távhő.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?