Megértük! Vevőkért kuncsorognak a pénzes dubajiak

Pénzcentrum
2010. február 19. 13:02

Dubaj egykor - méltán - mesés ingatlanpiacán a sorra leállított és elhalasztott projektek miatt jelentősen megcsappant a vásárlók bizalma. A dátum szerint esedékes (de műszaki tartalommal nem alátámasztott) fizetési részleteket sokan visszatartják. A nem túl alapos jogi szabályozás és a dagadó adósságállomány miatt a fejlesztők egyedi tárgyalásokat kezdeményeznek a vevőjelöltekkel, hogy mielőbb rávegyék őket a fizetésre.

A vásárlók a rossz hírek hallatán attól tartanak, hogy a projektek - melyekbe rengeteg pénzt öltek - sosem fognak megvalósulni. Hiába érkeznek a számlák a fejlesztőktől, az átutalásokat egyre többen tartják vissza az elégtelen műszaki tartalomra hivatkozva.

A térség szakértői szerint a dubaji fejlesztők számára a kreatív, meggyőző tárgyalások lebonyolítása maradt az egyetlen lehetséges út a vevők meggyőzésére. A fizetési felszólítások nem igazán vezetnek eredményre, ezért - többek között - a Union Properties, a Nakheel és az Emaar is az egyenes párbeszédet választotta, hogy elkerülje a további veszteségeket.

Dubaj a 80-as években és napjainkban

A Property Wire szakértője hozzátette, hogy időbe telik, mire visszatér a vásárlók bizalma és a kereslet megközelíti a korábbi szintet. Bevallotta, hogy ő is hasonlóképpen járna el és addig nem engedné el az utalást, amíg nem biztosítják a projekt megvalósításáról.

A piac teljesen megváltozott, a tervezőasztalról már nem lehet ingatlanokat eladni. Az értékesítés áttevődött a már megvalósult és az átadás előtt álló projektekre. A fejlesztők egyre súlyosabb problémákkal küzdenek, az előértékesítés alig éri el a 10 %-ot. A már eladott lakásokra ugyan érkeznek befizetések, de ezek csak töredékét teszik ki a projekt megvalósítási költségének.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az árakkal kapcsolatos várakozások sem túl bíztatóak, 2010-ben stagnálásra számítanak +-5%-os kilengéssel, ugyanakkor a legnagyobb sugárút (Sheikh Zayed Road) környékén és a belvárosban további 15-20%-os mínusz sem kizárt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem